Atlétika

2024.05.26. 08:06

Remekeltek a SZoSI atlétái Kaposváron - Összesen öt érmet hoztak haza a fiatalok

Két arany-, két ezüst- és egy bronzérmet szerzett a Szombathelyi Sportiskola különítménye a Váltófutó Magyar Bajnokságon.

Sütő Dániel

Forrás: SZoSI

Vasi éremeső volt Kaposváron a Váltófutó Magyar Bajnokságon. A Szombathelyi Sportiskola atlétái nagyon jól szerepeltek, összesen öt érmet szereztek a tornán. A serdülő lányok 4x100-on és 4x300-on, míg a serdülő fiúk 4x100-on futottak aranyjelvényes szintet.

Forrás: SZoSI

Az U14-es korosztályban 4x75 m-es váltóban a Zsirai Napsugár, Savanyó Fanni, Kövi Bori, Pankotay Emma négyes három század másodperccel maradt le a döntőről, a 9. helyen végzett. A 4x600 m-es váltó (Kövi Bori, Kis Csenge, Savanyó Fanni, Pankotay Emma) hetedikként ért célba. A 4x75 m-es fiú váltó (Tóth Barnabás, Szákovics Benedek, Desits Benedek, Farkas Ármin) remek versenyzéssel bronzérmet szerzett.

Forrás: SZoSI

Az U16-osok között leány 4x100-on a SZoSI B váltója (Nagy Mirabella, Gérnyi Zoé, Bokor Sára, Pál Rozi) nem jutott döntőbe, míg az A (Németh Lilla, Pilling Alexandra, Fábián Boróka, Flasch Viola) szoros csatában ezüstérmes lett. Leány 4x300 m-en a Fábián Boróka, Flasch Viola, Németh Lilla, Pilling Alexandra négyes ugyancsak a dobogó második fokán végzett. Fiú 4x100 m-en országos bajnoki címet szerzett a Szemes Márton, Alexy Péter, Pölöskey Zsigmond, Nagy Gergő összetételű váltó. Fiú 4x300 m-en szintén országos bajnok lett a Alexy Péter, Tóth Botond, Szemes Márton, Nagy Gergő nevével fémjelzett váltó.

Forrás: SZoSI

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában