Beharangozó

2024.05.18. 15:00

Zöld-fehér összecsapás a Haladás Sportkomplexumban

A labdarúgó NB II. utolsó előtti, 33. fordulójában vasárnap 17 órakor a Szombathelyi Haladás az FC Ajkát fogadja.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

Szezonbeli utolsó hazai bajnokijára készül a Szombathelyi Haladás: a vasiak a 40 ponttal a 11. helyen álló Ajkát fogadják. A 38 ponttal a 13. helyen tanyázó zöld-fehéreknek kell a győzelem, hiszen mögöttük a 14. BVSC (36 pont) és  a 15., már kiesőhelyen álló Pécs (35) is lőtávolságban van a szombathelyiektől. A megbízott edző, Bosnjak Predrag által dirigált zöld-fehérek az előző fordulóban nagy csatában 1-0-ra kikaptak a második helyezett Vasas otthonában. 

A Schindler Szabolcs vezetőedző irányította ajkai együttes papíron még kieshet az NB II. ből – éppen ezért számukra is fontos a vasárnapi bajnoki. A Veszprém vármegyeiek nincsenek jó passzban, utolsó öt meccsükből négyet elveszítettek és csak egyet nyertek meg. Az Ajka legutóbb odahaza 2-0-ra kikapott a Budapest Honvédtól. A zöld-fehéreknél szerepel a korábbi szombathelyi, Jagodics Bence – a Haladásban futballozó Márk öccse és immáron asszisztensedzőként segíti az ajkai klubot a korábbi Hali-futballista, Gaál Bálint. Az Ajkát erősíti többet között Szarka Ákos, Présinger Ádám és Borsos Filip is. A bakonyiak házi gólkirálya Babos Bence öt találattal. Ősszel az Ajka 3-1-re nyert, a vasiak gólját Horváth Rajmund jegyezte.

A Haladás Ajándékboltban szombaton 9-13 óra között lehet elővételben belépőt venni, míg a stadion jegypénztárai vasárnap 14 órakor nyitnak.

A forduló további programja. Vasárnap, 16.00: Nyíregyháza–Csákvár. 17.00: Siófok–Kozármisleny, Tiszakécske–BVSC-Zugló, Budapest Honvéd–Gyirmót, Soroksár–Kazincbarcika, Budafok–Pécs, Szeged Csanád-Grosics Akadémia–Mosonmagyaróvár. Hétfő, 20.00 (Tv: M4 Sport): ETO FC Győr–Vasas.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában