Rajtol az osztályozó az Extraligáért

2018.04.25. 21:59

A Kaposvár otthonában kezdi a párharcot a Haladás röplabdacsapata

A szezon utolsó párharca előtt áll a Hungast-Haladás Szombathely NB I-es női röplabdacsapata: a Kaposvárral küzdhet meg az Extraligáért. Az egyik fél három győzelméig tartó csatát csütörtökön (18.00) idegenben kezdik a vasiak.

Horváth Erika

Marijeta Runjicra a nyitásfogadásban is fontos szerep vár Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Az NB I-ben újonc Hungast-Haladás Szombathely a bajnokság második felére ütőképes csapattá érett; míg az alapszakaszban nem tudott mérkőzést nyerni, a középszakaszban az NB I-es csoport harmadikja lett, a rájátszásban pedig a Palotát és a Gödöllőt is legyőzve a második helyre lépett előre. Nemcsak a bentmaradási tervet teljesítették ezzel nagyon magabiztosan a szombathelyiek – hiszen négy csapatot is megelőztek -, hanem jogot szereztek arra is, hogy osztályozót vívhassanak az Extraligáért.

Marijeta Runjicra a nyitásfogadásban is fontos szerep vár
Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Dr. Mucsi Péter együttesének ellenfele az extraligás, top hatos csoport ötödik helyét megszerző 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem gárdája lesz, a párharc az egyik fél három győzelméig tart. Az első találkozót csütörtökön 18 órától a pályaelőnyt élvező Kaposvár otthonában rendezik. (A második vasárnap 18 órakor kezdődik a Haladás Sportkomplexumban.)

- A kaposváriak teremproblémái miatt szombat helyett csütörtökön kezdünk, ezért kicsit át kellett szervezni a felkészülésünket. Remélem, ugyanolyan jól sikerül a formaidőzítés, frissítés, mint a Gödöllő ellen – mondta dr. Mucsi Péter. – Szombaton edzőmeccset játszottunk azzal az MTK-val, amely eddig elég könnyen győzött le minket. Most 3:2-re kaptunk ki (az ötödik szett 15-13 lett) úgy, hogy egész meccsen forgattam a csapatot, próbálgattuk a felállásokat. Úgy érzem, a Kaposvár nyitásokban és mezőnyvédekezésben jobb nálunk, a hálójátékban, ütőerőben és magasságban viszont felénk billen a mérleg nyelve. Kulcsfontosságú számunkra, hogy mennyire lesz stabil a nyitásfogadásunk az alacsony kaposvári teremben. A lányok tettre készek, biztos vagyok abban, hogy az akarattal nem lesz probléma; szeretnék meg is nyerni a párharcot annak ellenére, hogy az Extraligában edződött Kaposvár az esélyesebb.

Marijeta Runjic négy hónapja, januárban csatlakozott a zöld-fehérekhez. Határozottan látszik, hogy sikerült beilleszkednie a csapatba. Az utóbbi időben egyre jobb formát mutatott a nyitásfogadásban és a szélső támadásoknál is fontos szerepet betöltő horvát játékos.

- Az utóbbi években Amerikában játszottam, kellett egy kis idő, míg hozzászoktam az itteni légkörhöz, emberekhez. De a lányok szimpatikusak, nagyon jók hozzám, sokat segítenek. Elég furcsa, hogy öt nemzethez tartoznak a játékosok, de nagyon jól érzem magam, és szeretem az ezzel járó kihívásokat is. Januárban még valóban nem ment olyan jól a játék, most tartok ott, ahol akkor is kellett volna. De most kell nyújtanunk a legjobbunkat. Alig várjuk a meccseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában