Fölényes vízilabda-győzelem

2018.08.14. 21:27

A magyar ifiválogatott 29 találattal verte Argentínát Szombathelyen

Az ifjúsági vízilabda-világbajnokság utolsó előtti, harmadik fordulójában a magyar válogatott magabiztosan győzte le Argentí nát.

Pum András

Valamennyi magyar mezőnyjátékos betalált a dél-amerikai együttes ellen. A szombathelyi Ekler Bendegúz három gólt szerzett

Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

Magyarország–Argentína 30–1 (7–0, 7–1, 8–0. 8–0). – Tófürdő, 400 néző, 3. forduló, vezette: Pinato (olasz), Stanojevic (szerb)

Magyarország: Grieszbacher – Csorba 3, BAKSA 5, FEKETE 4, BÓBIS 4, Szieben, 1 EKLER 3. Csere: Schmölcz 1, Fodor 3, DALA 2, Szeghalmi 3, Vékony 1, Korom. Szövetségi kapitány: Horváth János.

Valamennyi magyar mezőnyjátékos betalált a dél-amerikai együttes ellen. A szombathelyi Ekler Bendegúz három gólt szerzett
Fotó: Nagy Jácint/ Vas Népe

A argentinok ellen egyértelműen a magyarok számítottak a mérkőzés esélyeseinek. A csapatok bemutatásánál – ahogy a korábbi meccseken is – a szombathelyi Ekler Bendegúz kapta a legnagyobb tapsot. Nem sokat kellett várni az első gólra, egy felső kapufa után nem egészen egy perc elteltével Baksa talált a hálóba (1–0). Aztán újabb magyar kapufa, majd újabb gól: Ekler találatával 2–0-ra vezettek a magyarok. A folytatásban Bóbis, majd Baksa is betalált: 4–0. Az argentinok kapura sem tudtak lőni, míg a másik oldalon Baksa már három gólnál járt (5–0). Macska-egér harc folyt a vízben, az első nyolc percben eldőlt a meccs (7–0). A második negyed argentin góllal indult, ám Ekler büntetőjével ismét hét volt közte (8– 1). A sorozatos magyar cserék ellenére a különbség tovább nőtt, három és fél perccel a félidő lefújása előtt 11–1-re vezettek Csorbáék. A magyarok nem álltak le, a biztos vezetés tudatában is igyekeztek minél több gólt szerezni. Nem válogattak: lefordulásból, átlövésből, centerből, büntetőből is betaláltak. A félidő 14–1-es hazai vezetést mutatott.

Szerda este az oroszokkal játszanak Eklerék

A folytatásban is a magyarok akarata érvényesült, edzőmérkőzés lett a világbajnoki találkozóból. Látszott, a végig nagyon nagy kedvvel játszó magyarok önbizalmat akartak meríteni a meccsből az oroszok elleni találkozó előtt. Valamennyi magyar mezőnyjátékos betalált – Bóbisék erődemonstrációt tartva kiütötték ellenfelüket: 30–1.

A B csoport állása: 1. Görögország 9 pont, 2. Magyarország 6 , 3. Oroszország 6, 4. Kína 1 5. Argentína 1. A magyar válogatott utolsó csoportmérkőzését szerdán 19.30-kor Oroszország ellen vívja.

A keddi csoportmérkőzések eredményei:. Szerbia–Kanada 21–4, Kolumbia–Spanyolország 7–22, Egyip tom–Brazília 8–12, Ausztrália–Dél-Afrika 14–3, Görögország–Oroszország 13–10, Üzbegisztán–Egyesült Államok 7–26, Új-Zéland– Olaszország 8–15.

A szerdai program. Brazília–Ausztrália, 9.30, Eg y ipt om – Mo nt e neg r ó, 10.50, Görögország–Kína, 12.10, Egyesült Államok– Új-Zéland, 13.30, Üzbegisztán–Horvátország, 15.30, Kanada–Kolumbia, 16.50, Szerbia–Szaúd-Arábia, 18.10, Oroszország–Magyarország, 19.30.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában