országos

2018.04.25. 21:57

Döntőzik a Falco U18 csapata

Az U20-as férfi kosarasok nyolcas országos döntője után az U18-as korosztályé következik.

Horváth Erika

A résztvevők között a nyíregyházi tornán is ott lesz a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapata.

Az elmúlt hétvégén véget ért az U20-as bajnokság – amelyet bronzéremmel zárt a Falco csapata -, most az eggyel fiatalabb korosztály csatározásai érkeztek a finishez. A kiemelt juniorbajnokság alapszakaszában a nyugati csoport harmadik helyét szerezte meg a Falco, így Svajda Gábor együttese a felsőházi rájátszásban folytathatta, ahol a keleti csoport 1-4. helyezettjével is oda-visszavágót kellett játszani. Nagyon jól kezdték a rájátszást a szombathelyiek, hiszen az első négy meccsüket megnyerték. A nyíregyházi és debreceni visszavágón ugyan riválisuk akarata érvényesült, de a két vereséggel is biztos volt, hogy résztvevői lehetnek a nyolcas döntőnek, amelyet csütörtöktől vasárnapig Nyíregyházán rendeznek meg. Az utolsó két fordulóban mindent megtettek a sárga-feketék, hogy a lehető legjobb pozícióba kerüljenek – két magabiztos győzelmet arattak. Összességében hat győzelem és két vereség – valamint hármas körbeverés – után a második helyen zárták a rájátszást.

- Gratulálok a csapatomnak a döntőbe jutáshoz! Örülünk, hogy a legjobb együttesek ellen mérhettük össze az erőnket a szezon során, és hogy második helyen tudtuk kiharcolni a legjobb nyolcba jutást – értékelt Svajda Gábor. – Nagyon erős a mezőny, a végsőkig kiélezett mérkőzésekre számítok.

A nyolcas döntő két csoportban kezdődik. A Falco csütörtökön a Péccsel (11.00) és a Budapest Honvéddal (19.30), pénteken az Alba Fehérvárral (15.00) találkozik. Szombaton keresztjáték következik egy másik csoportbeli csapattal, vasárnap pedig a helyosztók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában