vízilabda

2018.07.19. 20:31

Fejlődtek az aligátoros fiatalok

Az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) serdülőcsapata az A csoport 11., a gyermek a 13. helyén zárta a bajnokságot.

Pum András

Kecskemét, 2018. február 18. Zalánki Gergõ a férfi vízilabda Európa Kupa A csoportjában játszott Magyarország - Franciaország mérkõzésen Kecskeméten 2018. február 18-án. A magyar válogatott 9-5-re gyõzött. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Fotó: ILLUSZTRÁCIÓ MTI Fotó: Ujvári Sándor

Az első osztályú vízilabdagyermekbajnokságban öszszesen 28 együttes indult, a gárdákat A és B csoportba sorsolták – mindkét csoportban 14-14 csapat szerepelt. Az együttesek – csoportonként – oda-vissza vágós rendszerben mérkőztek. A Gortva Zoltán vezette AVUS a 13. helyen végzett.

– Ebben a korosztályban elsődleges cél klubunkban mindig az egyéni fejlődés volt, valamint az, hogy csapatszinten is előrelépjünk – mondta Gortva Zoltán. – Amikor még tavaly év elején átvettem a csapatot, rendre tíz vagy annál több góllal kaptak ki – érdemes megnézni, most hol tartunk. Folyamatosan fejlődik a csapat, reggel, este is edzettünk, emellett egyéni képzéseket is tartottunk. Felhoztuk a csapatot egy olyan szintre, amely megfelelő alapot jelentett a meccsekre. Pedig mindössze öt, 2003-as születésű fi atalunk volt, a többiek 2004-esek vagy 2005-ösök. Márpedig ebben a korban egyetlen év is nagyon számít. Érdekes, hogy olyan meccseket megnyertünk, amelyeken előzetesen kevesebb esélyünk volt, ugyanakkor kikaptunk olyan csapatoktól, amelyeket meg kellett volna vernünk. Tehát hullámzó teljesítményt nyújtottak a fi úk, ami persze az életkorukból adódik. Noha szűk kerettel dolgozhattam, és fi zikailag nem mi voltunk a legerősebbek, mégis arattunk szép győzelmeket – a Honvédot oda-vissza megvertük, a Vasastól itthon pontot szereztünk. Egyénileg senkit sem szeretnék kiemelni, de ha mondanom kell valakiket, akkor a kapus Antoni Barnabást és Ekler Zsombort mindenképpen megdicsérném – ám nem csak velük, valamennyi játékosommal elégedett vagyok, s büszke vagyok rájuk.

A szintén Gortva Zoltán edzette serdülőknél ugyanaz volt a lebonyolítás, mint a gyermekeknél: az aligátorok 14 gárda között a 11. pozícióban zártak. – Mindössze négy, 2001-es születésű játékossal csináltuk végig a bajnokságot, a többiek náluk fi atalabbak voltak – jelezte Gortva Zoltán. – Mivel nagy az átjárás a különböző korosztályok között, hét közben a serdülők egy része az ifi – csapatnál edzett. A serdülőket is nagy dicséret illeti, kétszer legyőztük például a Szegedet és a Tatabányát. Ahhoz képest, hogy milyen kevesen voltunk, nagyon szép eredmény a 11. helyezés. Nem egyszerű ugyanis eldönteni a hét végén, hogy ki melyik korosztályban szerepel, hol van nagyobb szükség rá. Ráadásul egy vízilabdázó egy hétvégén csak két csapatban szerepelhet. Egyénileg itt sem emelnék ki senkit sem, de Tátrai Soma, Ekler Zsombor, Baranyai Ákos olyan tehetség, akire büszkék lehetünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában