labdarúgás

2018.05.18. 19:31

Fontos bajnoki mérkőzést játszik szombaton a Haladás

A labdarúgó NB I. 31. fordulójában szombaton 17 órakor a Szombathelyi Swietelsky-Haladás az Újpest FC-t fogadja.

Pum András

Michal Hipp szombaton győzelemre vezetné csapatát Fotó: Unger Tamás

Mindkét gárda vereség után várja a szombat délutáni összecsapást: a nyolcadik vasiak 3-0-ra kaptak ki a Videoton vendégeként, míg a hatodik helyen álló újpestiek odahaza 1-0-ra a Puskás Akadémiától. A bajnokságban már kétszer találkoztak a csapatok, Sopronban 1-0-ra nyert a Haladás, míg a Szusza Ferenc Stadionban ugyanilyen arányban kikapott. A szombati mérkőzés a szombathelyi csapat számára bír nagyobb téttel. Amennyiben nyernek a 34 pontos vasiak és az utolsó előtti Diósgyőr (30), valamint a 12. Balmazújváros (29) kikap, Halmosiék előnye hét pontra hízik, így az utolsó két forduló eredményétől függetlenül biztosan NB I-esek maradnak.

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem figyelem a tabellát és a többi csapat eredményeit, de elsősorban mi mindig saját magunkra koncentrálunk – mondta Michal Hipp, a Haladás edzője. – Az Újpest nagyon erős csapat, amely az élmezőnyben tanyázik, szerdán pedig Magyar Kupa-döntőt vív. Roppant egységes, tudatosan futballozó együttes, amelyen látszik edzője, Nebojsa Vignjevics kézlenyomata. Örülök, hogy sérült és eltiltott játékosaink közül többen visszatérhetnek. Fantasztikus szurkolóink segítségével szeretnénk megszerezni a számunkra oly fontos három pontot. Rabusic, Tóth sérült, Kovács eltiltott. Összeállítás: Király – Schimmer, Wils, Kolcák, Bosnjak – Grumics, Jagodics – Németh Márió, Rácz, Halmosi – Williams.

Michal Hipp szombaton győzelemre vezetné csapatát
Fotó: Unger Tamás

– Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen az Újpest jó és szervezett együttes – mondta Németh Márió. – Viszont úgy gondolom, fél szemmel már a jövő szerdai Magyar Kupa-döntőre koncentrál ellenfelünk – ez pedig a malmunkra hajthatja a vizet. Hazai pályán remekül szerepelünk, biztos vagyok abban, hogy ellenfeleink nem szívesen jönnek Szombathelyre. Mi viszont hazai mérlegünk miatt önbizalommal telve léphetünk pályára. Az Újpest ellen még sosem lőttem gólt, sőt, még gólpasszt sem adtam. Remélem, szombaton megtörik a jég.

A mérkőzésről a vaol.hu oldalon élő közvetítést olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában