Egy újabb dupla

2018.05.23. 21:04

Két Eb-aranyat nyert Bodorkós-Horváth Katalin

Idei második Európa-bajnokságáról is két aranyéremmel érkezett haza Bodorkós-Horváth Katalin, a Szombathelyi Dobó SE szenior gyaloglója.

Horváth Erika

Bodorkós-Horváth Katalin újabb két Eb-aranyat tett hozzá az idei fedett pályás aranykollekciójához Fotó: Szombathelyi Dobó SE

A spanyolországi Alicantéban 28 nemzet 1500 versenyzője állt rajthoz az elmúlt hétvégén a szenior atléták stadionon kívüli versenyszámainak Európa-bajnokságán. Gyaloglásban Bodorkós-Horváth Katalin képviselte Magyarországot. A Szombathelyi Dobó SE versenyzője – akit elkísért a megmérettetésre edzője, Domján Miklós is – ezúttal is két versenyszámban indult a W50-es korosztályban. Komoly felkészüléssel a háta mögött – heti hét edzéssel, kondizással, regenerálódásként klasszikus és hideg szaunával, masszással – azzal a céllal, hogy lehetőség szerint gyarapítsa a márciusi, madridi, fedett pályás Eb-n megszerzett két aranyérme (3000 m és 5 km) számát.

Pénteken a 10 km-es táv rajtjához gyülekeztek a résztvevők a térköves tengerparti sétányon. Katának sikerült megvalósítania a megbeszélt taktikát: tisztes előnyt szerzett, amelyet aztán úgy tartott meg, hogy maradjon erő a másnapi 20 km-es távra is. Elsőként ért célba a W50-esek 15 fős mezőnyében, 56:59 perc alatt teljesítette a távot.

- A célban Miki azzal várt, hogy „három a magyar igazság...”, tovább nem mondta. Megszereztem a harmadik Eb-aranyat is – idézte fel Bodorkós-Horváth Katalin. – A verseny után masszőrök vettek minket kezelésbe, majd egy pici regenerálódás következett a tengerben, aztán pihenés.

Szombaton délután rajtolt el 20 km-en a „ráadás” aranyért.

Bodorkós-Horváth Katalin újabb két Eb-aranyat tett hozzá az idei fedett pályás aranykollekciójához Fotó: Szombathelyi Dobó SE

- Nagyon jól kezdtem, lazán gyalogoltam, szinte alig tudtam visszafogni magam. Nagy volt a meleg, később sokan rosszul is lettek. Én 5 km-nél kezdtem el a frissítést; 9-ig minden jól ment, ott viszont nem sikerült elvennem. Ez nagyon megzavart, ideges lettem, és elkezdtem szédülni. Megijedtem, hogy nem tudom befejezni a versenyt, pedig akkor már tetemes előnyöm volt a második helyezettel szemben. Így visszavettem a tempóból, és nagyon figyeltem minden körben a frissítésre. A 11. kilométer után elmúlott a rosszullét, és közben fejben is összeszedtem magam. Végül egy nagyon jó versenyt sikerült megnyernem magyar turisták szurkolása közepette, 1:57:53 óra alatt értem célba. Ezzel az eredménnyel a 48 fős abszolút mezőnyben negyedik lettem, csak három nálam fiatalabb korosztályú versenyző ment nálam jobb időt. Köszönettel tartozom az edzőm mellett egy versenybírónak, Kőműves Andreának is, aki magyar, de már 27 éve él Alicantéban. Nagyon sokat segített nekünk.

Bodorkós-Horváth Katalin idei céljai kétharmad részben már teljesültek. De hátravan még a szeptemberi, szintén Spanyolországban rendezendő, malagai szenior-világbajnokság. he

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában