kézilabda-bajnokság

2018.04.23. 21:16

Magabiztosan nyert az SZKKA gárdája

Az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság 23. fordulójában a Swietelsky-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia könnyed győzelmet aratott, a Haladás VSE Sport Kft. nagy csatában kapott ki.

Tóth Gábor

Kaposvári Anita jó játékkal, hat góllal segítette a Haladást Győrben Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

VKL SE Győr-Swietelsky-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 27-42 (11-20). – Ikrény, 75 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Holmann N., Kovács Á.

SZKKA: Schneck – Mayer 3, Horváth P. 4, Virág 3, Schneider 14/11, Takács K. 1, Takács B. 2. Cserék: Pálinkás, Jurik, Csire 6, Smid 6, Szendrei 2, Bozzai 1. Edző: Józsa Krisztián.

A sereghajtó fogadta a jó formában, dobogós pozícióban lévő szombathelyi gárdát. Az első pillanattól az SZKKA diktálta a tempót, gyorsan nőtt a különbség a felek között (25. perc: 10-17). És tulajdonképpen az első félidőben eldőlt a mérkőzés sorsa. A vasiak fordulás után sem lassítottak, átrohantak ellenfelükön, a játék minden elemében jobbnak bizonyultak, könnyedén érvényesítették a papírformát.

Józsa Krisztián: – Azért játszhattunk volna kicsit jobban is, de annak viszont örülök, hogy magabiztosan nyertünk.

Kaposvári Anita jó játékkal, hat góllal segítette a Haladást Győrben Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Győri Audi ETO KC U18-Haladás VSE Sport Kft. 49-42 (26-19). – Győr, 50 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gáspár S., Vörös B.

HVSE: Márkus – SIMSIK 14, Szabó J. 7, Takács I. 1, Kaposvári 6, Kiss N. 3, Baranyai 3. Csere: Putz, Dudora (kapus), Sebestyén 4, Gerencsér, Hrabovszky 3, Kozma 1. Edző: Kovács László, Berendi Antal.

A fiatal, tehetséges, gyors kéziseket felvonultató Győr futott neki esélyesként a meccsnek, a keretében középiskolás világbajnokokat, korosztályos válogatottakat, a felnőtt csapatnál is edződő játékosokat bevetve. Nagy rohamokkal kezdett az ETO, a szombathelyi lányok nehezen lendültek játékba, sok hiba csúszott a védekezésbe, nem volt a legjobb a kapusteljesítmény sem. Ezt kihasználva meglépett a Győr. Aztán rendezte sorait a HVSE, visszajött a meccsbe. Fordulás után már kiegyenlített volt a küzdelem, roppant erős tempóban, sok góllal, látványos kézilabdával. Olykor felzárkózott a HVSE, de a fordításra nem volt lehetősége – így elmaradt a bravúr.

Kovács László:Az eredmény reális, a jobb csapat nyert. Ugyanakkor helytálltunk, bírtuk a tempót, megnehezítettük ellenfelünk dolgát – nagy kár a gyenge kezdésért. Még nem vagyunk olyan szinten, hogy egy ilyen meccset megnyerjünk, de azért dolgozunk, hogy ez a jövőben megváltozzon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában