amerikai foci

2018.03.14. 11:00

Rajtra kész a Szombathely Crushers

Felkészülten, önbizalommal telve várja a divízió I-es amerikaifutball-bajnokság 2018-as, szombati rajtját a Szombathely Crushers; Csepregen 15 órás kezdéssel a Budapest Cowbells II. lesz a vendég.

Tóth Gábor

Tatár István (labdával) tavaly még „csak” irányítóként vette ki a részét a sikerekből. Idén már a szakmai stábban is helyet kapott Fotó: Unger Tamás

 

Tavaly még a divízió II-ben szerepelt a szombathelyi együttes, ám remek szezon után ezüstéremmel zárt, így kiharcolta az osztályváltást – története során először jutott fel a divízió I-be (a divízió I. felett már csak a kiemelt, félprofi osztály, a HFL van).

- A tavalyi sikercsapatunkban némi változás azért történt – jelezte Gerencsér Milán, a Szombathely Crushers titkára, egyben játékosa. – A legfontosabb, hogy osztrák edzőnk, Gildo Neuer munkahelyi, magánéleti elfoglaltságra hivatkozva távozott tőlünk. Nehéz lesz a szakértelmét pótolnunk. A csapat rutinosabb magja Őri Csaba, Tatár István, Tatár Sándor és Rozmann Ferenc állt össze egy edzői stábbá. Létszámgondjaink nincsenek, mert ugyan a tavalyi keretből ketten befejezték a játékot, de sok újonc csatlakozott hozzánk – majd meglátjuk, hogy mit tudnak. A felkészülésünk jól sikerült, sokat dolgoztunk, készen állunk a rajtra.

A divízió I-es bajnokságot hét csapat alkotja (Miskolc Renegades, Budapest Cowbells II, Gladiators, Szombathely Crushers, Szekszárd Bad Bones, Budapest Titans, Budapest Eagles II.). Az alapszakaszban mindenki játszik három hazai és három idegenbeli meccset. Az alapszakasz után a legjobb négy gárda folytathatja a felsőházi rájátszásban.

Tatár István (labdával) tavaly még „csak” irányítóként vette ki a részét a sikerekből. Idén már a szakmai stábban is helyet kapott
Fotó: Unger Tamás

- Hiába a városligeti pálya az otthonunk, sajnos Szombathelyen nem kaptunk, nem találtunk pályát erre a hétvégére, ezért az idei első hazai meccsünket Csepregen rendezzük, szombaton 15 órakor a Budapest Cowbells II. gárdáját fogadjuk – folytatta Gerencsér Milán. – Jó csapatunk van, újoncként is merész terveket szövögetünk, szeretnénk bejutni legalább a bajnoki döntőbe. Ezért természetesen megpróbáljuk győzelemmel nyitni a szezont.

A Szombathely Crushers hazai mérkőzései, március 17., szombat, 15.00, Csepreg: Szombathely Crushers-Budapest Cowbells II. Március 31., szombat: Szombathely Crushers-Miskolc Renegades. Május 26., szombat: Szombathely Crushers-Budapest Eagles II.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában