Felemás sakkszezon után

2018.06.15. 21:59

Rossz kezdés után jól hajrázott a Haladás VSE csapata

KÖRKÉP Felemás szezont zártak megyénk NB I-s, NB I/B-s és NB II-es sakkegyüttesei. Hat vasi gárda szerepelt e három bajnokságban.

Pum András

Pergel László csapata, a HVSE három osztályban is szerepelt Fotó: HVSE

Az NB I-ben a Haladás VSE–Infraplan, az NB I/B-ben a Haladás VSE II. és a Szentgotthárd-Alsószölnök STE, az NB II-ben az Arborétum-Herény, Haladás VSE III. és a Sárvári Sakk Club képviselhette Vas megyét. A legnagyobb létszámmal, a legtöbb csapattal a Haladás VSE állt rajthoz.

– Az új lebonyolítási rendnek köszönhetően – nem számított a győzelem vagy a vereség mértéke, ugyanannyi pont járt érte – kissé felborultak az erőviszonyok, nem lehetett tudni, milyen bajnokság elé nézünk – mondta Pergel László, a Haladás VSE játékosa, szakosztályvezetője. – Nem volt szerencsénk a sorsolással, a bajnokság elején egytől-egyig az erősebb csapatok ellen ültünk asztalhoz, a hajrában játszottunk a gyengébb gárdákkal.

Pergel László csapata, a HVSE három osztályban is szerepelt Fotó: HVSE

Ez meglátszott a pontok eloszlásán is, az elején nem sok babér termett számunkra, később azonban hoztuk a meccseket. Jobb lett volna, ha a szezon elején vannak a könnyebb találkozóink, hiszen így az utolsó, dupla fordulóban dőlt el, hogy bentmaradunk-e az NB I-ben. Összességében elégedettek lehetünk a hatodik helyezéssel – egy évvel korábban nyolcaddiként zártunk –, tehát ez előrelépés. Egyénileg senkit sem emelnék ki, mindenkinek voltak jobb és rosszabb meccsei. A következő szezon még nehezebb lesz, a két feljutó – a Szeged és a Zalaegerszeg – komoly erőt képvisel. Ráadásul előbbi a hírek szerint Lékó Péterrel erősít. Annyiban változik a versenykiírás, hogy egy meccsen négy helyett csak három légiós ülhet asztalhoz. A mi keretünkben nagy mozgás nem várható. Az NB I/B-s csapatunk kiegyensúlyozottan szerepelt, három veresége közül kettő nagyon szoros volt. NB II-es együttesünk összetételét meghatározza, hogy az adott fordulóban kikre számítunk első két csapatunknál. Az NB I/B-ben és az NB II-ben eddig – s a jövőben is – elsősorban tehetséges, fiatal sakkozóinknak adunk lehetőséget.

Ami a többi vasi együttest illeti, az NB I/B-ben az előkelő második helyen zárt a Szentgotthárd-Alsószölnök STE, amely minden dicséretet megérdemel – csupán egy ponttal maradt le az NB I-ről.

– Előzetesen a dobogón szerettünk volna végezni, s mivel ez sikerült, elégedettek vagyunk a csapat szereplésével – mondta Király Ferenc, a SZ-A STE csapatvezetője. – Ráadásul csak kevésen múlt, hogy nem sikerült feljutnunk. Valamennyi játékosunk megtette a magáét, de Makk Róbert teljesítményével különösen elégedettek vagyunk.

Az NB II-ben a HVSE II. a hatodik, a Sárvár a kilencedik, míg az Arborétum-Herény az utolsó, tizedik helyen végzett. Ám – mivel nem lesz feljutó – utóbbi csapat is megtarthatta harmadosztályú tagságát.

Az NB I. végeredménye: 1. Nagykanizsa 16 pont, 2. Diósgyőr 16, 3. Paks 16, 4. Kőbánya 9, 5. Makó 8, 6. Haladás VSE 7, 7. Pénzügyőr 7, 8. Dunaharaszti 5, 9. Hüsi 5, 10. MTK 1. Az NB I/B Charousek csoport végeredménye: 1. Zalaegerszeg 16, 2. Szentgotthárd-Alsószölnök 15, 3. Paks II. 14, 4. Haladás VSE II. 11, 5. Komló 9, 6. Széchenyi ESE 7, 7. Pénzügyőr II. 7, 8. Nagykanizsa II. 6, 9. Tapolca 4, 10. Balatonfüred 0. NB II. Széchenyi csoport: 1. Ajkai Bányász 18, 2. Győri Elektromos 16, 3. Zalaegerszeg-Baki 11, 4. Tapolca 11, 5. Ajkai ASSE 8, 6. Haladás III. 7, 7. Keszthely 6, 8. Veszprém 6, 9. Sárvári SC 6, 10. Arborétum-Herény 0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában