Hétvége

2013.01.18. 09:13

Bálozott a megye királynője

Szombathely - Múlt hét végén tartották a megyebált a vasi megyeszékhelyen. A Vas Népe és egyben Vas megye szépe is részt vett a bálon.

Bajdó Bettina

Márka Angelikának fontos szerep jutott az elegáns mulatságon.    

Márk Angelikát választotta szépségversenyünk döntőjében a zsűri Vas megye és egyben a Vas Népe szépének. A fiatal lány Augusztus szépeként jutott be a szépségversenyünk döntőjében. Angelika Szombathelyen született 1994 januárjában. A család Szombathelyen él, Vas megye szépe jelenleg a Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskola 12. osztályos tanulója idegenforgalmi és vendéglátó szakon. Kilenc éve versenytáncol a Savaria TSE-ben.

Jelenleg gőzerővel készül az érettségire és a felvételire. Testnevelésből is érettségizni fog, ezért sokszor órák után is az iskolában marad, hogy készülhessen. Edzésre hetente háromszor vagy négyszer jár. Emellett pedig más kötelezettségei is vannak, mint a megye szépének. Legutóbb a megyebálon tette tiszteletét.  Múlt hét szombaton este hét órakor nyitotta meg kapuit 15. alkalommal a vasi megyebál.

Az első időkben a patinás Savaria szállóban tartották, majd a megyeházára költözött a bál. A címerteremben, a díszteremben és a Berzsenyi teremben mulatott akkor a megye elitje. 2009-től a tavalyi évig a Tófürdő adott otthont a megyebálnak, ebben az esztendőben pedig a Pannónia étteremben báloztak a farsangi időszak nyitó rendezvényének résztvevői. A megyebálon immár a Vas Megye Szépe verseny nyertese is a fogadóbizottságban foglalt helyet.

 

Márk Angelika nagyon jól érezte magát, a  szépségverseny döntőjében viselt gyönyörű estélyi ruhát viselte a megyebálon is egy hosszú stólával kiegészítve (Fotó: Benkő Sándor)

- Bálokba a koromnál fogva még nem szoktam járni, csak akkor, ha a táncegyesületem felkérést kap - mondja Márk Angelika. -Ilyenkor művészeti vezetőnk az igényeknek megfelelő színvonalas műsort állít össze, amivel általában nagy sikerünk van. Én még soha nem vettem részt megyebálon, ettől függetlenül jól éreztem magam. A vacsora ízletes és finom volt, a műsorok pedig szórakoztatóak voltak. Nagyon sok új embert ismerhettem meg, köztük a politika és közélet nagyjait. Kaptam olyan feladatokat, amelyeket Vas megye szépeként szívesen végeztem el. Ilyen volt többek között a vendégek fogadása, köszöntése és a nyitótánc, melyet Kovács Ferenccel, a megyei elnökkel táncoltam.

 

Részt vettem még a tombolasorsoláson és a díjak átadásán is. Angelika hozzátette, a bál remek alkalom volt arra, hogy sok emberrel beszélhessen, akik véleménye szerint is a fiataloknak hiányzik a régi Ifjúsági Megyebál és a Sportbál. Ezeken a rendezvényeken ugyanis az ő korosztályuk is ismerkedhetne és szórakozhatna kulturált, elegáns körülmények között. Mint minden nő, Angelika is sokat készült a bálra, hogy a lehető legszebb legyen a nagy eseményen.

- A bál napján már délelőtt fodrászhoz és kozmetikushoz mentem, akik az idei báli trendnek megfelelő frizurát és sminket készítettek nekem - folytatja a fiatal szépség.  - A szépségverseny döntőjében viselt gyönyörű estélyi ruhát a verseny után megvásároltuk, így azt viseltem a megyebálon is egy hosszú stólával kiegészítve.  Egyelőre még nem tudok arról, hogy más bálba is hivatalos lennék, de ha így lesz, én örülök minden felkérésnek.

 


Márk Angelika életét a tanulás mellett a tánc tölti ki. Kilenc éve versenytáncol a Savaria TSE-nél. Jelenleg a magyar bajnokságra készülnek, de mellette szinte minden hétvégén fellépésekre is járnak. A partnerével öt éve táncolnak együtt, ez idő alatt összeszokott páros lettek. Latin amerikai táncokat táncolnak, ezek állnak a legközelebb a szívéhez, a legjobban a rumbát kedveli. Ebben a táncban rengeteg érzést, érzelmet és szerelmet lehet kifejezni. Angelika legnagyobb álma, hogy kijussanak a világbajnokságra, s ott képviselhessék Magyarországot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!