Hétvége

2014.12.27. 12:51

Staféta dr. Grasselly Magdolnával

Miért a koraszülött csecsemőkkel foglalkozik? - kérdezte Tóth Kálmán dr. Grasselly Magdolnát, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház perinatális intenzív centrumának részlegvezető főorvosát.

Bajdó Bettina

- Miután Szegeden elvégeztem az egyetemet, itt kezdtem el dolgozni. A koraszülött részleg kialakítása dr. Gagyi Dénes nevéhez fűződik. A koraszülött osztályt akkoriban ő vezette, nagyon sokat tanultam tőle. De nemcsak tőle, hanem a kollégáktól, az itt dolgozó szakszemélyzettől is. Emiatt választottam ezt a területet, azon túl, hogy láttam, milyen munka folyik itt annak érdekében, hogy ezek a gyerekek túléljék a nehéz időszakot, kikerüljenek az intenzív részlegről. Az apró csecsemők vannak a legkiszolgáltatottabb helyzetben. Ők ugyanis nem tudják megmondani, hogy éppen mi fáj. Nekünk kell kitalálni, rájönni arra, mi a baj, s csillapítani a fájdalmukat.

Horváth Róbertet, az Aranyhíd Nevelési Oktatási Integrációs Központ címzetes igazgatóját kérdezem, hogy miért ezt a hivatását választotta?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!