Hétvége

2016.02.27. 12:02

Staféta Harkay Gabriellával

Simonné Pungor Mária azt kérdezte Harkay Gabriellától, miért jó, ha valakinek a gyereke cserkész.

Peltzer Géza

- HÁROM GYERMEKEM VAN, 8, 10, 16 évesek, mindhárman lányok, cserkészek, és mindannyian nagyon szeretnek azok lenni. Mi okozhat egy édesanyának nagyobb örömet annál, mint látni gyermekeit olyan környezetben, ahol elégedettek, ahová örömmel mennek, ahol számos barátjuk van? Cserkészként rengeteg kalandban, élményben van részük, táboroznak, túráznak, sokat tanulhatnak önmagukról, a környező világról, praktikus ismereteket sajátítanak el, amely talpraesett felnőtté teszi őket.

UGYANAKKOR a cserkészet nemcsak programokat és időtöltést nyújt a gyerekeknek, hanem a korosztályuknak megfelelő elvárásokat is támaszt. Fogadalmuk arra ösztönzi őket, hogy csak egy pozitív személyiséget eléjük festő cserkésztörvényeknek igyekezzenek megfelelni. Nagy öröm számomra, hogy olyan közösséghez tartozhatnak, ahol hasonló korúaktól kaphatnak megerősítést istenhitről, egymás megbecsüléséről, felelősségvállalásról.

A STAFÉTÁT Szár Gyula Gergely premontrei szerzetesnek adom tovább. Kérdésem: Miben más egy szerzetes tanár kapcsolata diákjaival egy laikus tanárénál?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!