Hétvége

2016.08.06. 06:21

STAFÉTA Dr. Szijártó Valériával

Takács Zoltán Bálint kérdezte dr. Szijártó Valériát, Sárvár címzetes főjegyzőjét, mit jelent a kikapcsolódás.

Peltzer Géza

- EGY JAPÁNRÓL szóló előadáson hallottam a kifejezést: „a semmittevés öröme". Állítólag páratlanul érdekes állapot, amelyet érdemes megismerni, mert a külső „tétlenség" belső mélyüléssel jár. Tehát a semmittevés gyarapodást teremt. Igen ritkán tapasztaltam ezt. Mindig „bekapcsoltan" élek, ezért a kikapcsolódásról más fogalmaim vannak.

Dr. Szijártó Valéria

VÉGIGSÉTÁLNI a szépen gondozott, virágos városon igazán nem munka, valójában üdítő pihenés, de mindig továbbgondolom, mit lehetne még tenni. Persze van, amit tökéletes kikapcsolódásnak fogadok el és élek meg: nyár, vízpart, napsütés..., ilyenkor utolér a semmittevés öröme. Hihetetlenül pihentet, ugyanakkor feldob az ünnepi készülődés, amikor meglepetésekkel sikerül megörvendeztetni a családomat vagy a barátok jeles napjaiban veszek részt. De teljes kikapcsolódást jelent az is, ha telefon, internet nélkül, zavartalan csöndben tudok olvasni.

Asárvári Ma'mint 'Ti Színjátszó Csoport két előadással is megörvendezteti a várost. Schimmer Roberta tanárnőtől kérdezem, melyik az a pillanat, amely feledtetni tudja vele és tanítványaival az egész nyáron át tartó készülődés fáradtságát?

Címkék#staféta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!