Vasi vizeken

2020.01.18. 07:00

Ingyenes, de kötelező a horgászvizsga

Az ingyenesen megszerezhető horgászvizsga minden horgásznak kötelező, aki elmúlt 14 éves. A legközelebbi vizsga január 30-án lesz.

Vas Népe

A horgászat generációkat hoz össze

Fotó: VN/VasiVizeken

Aki idén szeretné először kipróbálni a horgászatot, annak nem árt tisztában lenni a legalapvetőbb szabályokkal. A gyermek horgászoknak 14 éves korig nem kell állami horgászvizsga, de célszerű nekik is áttanulmányozni az ingyenesen elérhető online tananyagot. Az ifjúsági és felnőtt horgászoknak állami horgászvizsgát kell tenni, ami tavaly óta ingyenes.

A horgászat generációkat hoz össze
Fotó: VN/VasiVizeken

Az írásbeli tesztből és szóbeli halfajfelismerésből álló vizsgára előzetesen kell online jelentkezni a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségnél, ugyanitt a vizsgára vonatkozó szabályzat és részletes tananyag is letölthető ingyenesen. A horgászvizsgára jelentkezés további feltétele idén is a horgászregisztráció elvégzése a mohosz.hu oldalon vagy a horgászegyesületeknél.

Horgászvizsgára minden, a jelentkezés napján 10. életévét betöltött személy jelentkezhet. A legközelebbi vizsga január 30-án 11 órakor lesz a szövetség horgászturisztikai központjában, Vaskeresztesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!