Összegzés

2020.03.08. 07:00

Halálos baleset, a korona vírus első fertőzöttjei, egy súlyos beteg fiú kérése, és egy autó ütközése vonattal – Ez történt a héten

Összefoglaltuk a hét legfontosabb vasi eseményeit, hogy ne maradjon le semmiről!

vaol.hu

Fotó: HI

Halálos baleset Táplánszentkereszt közelében

Kedden hajnalban halálos kimenetelű közlekedési baleset történt Táplánszentkereszt közelében a 87-es úton. Egy balra kanyarodó teherautóba ütközött frontálisan. egy Fiat Punto. A személygépkocsi vezetője nem használta biztonsági övét, ez okozhatta a halálát is.

Szemtank szerint egy sofőr sem haladt nagy sebességgel. A balesetben az Iveco vezetője is megsérült, őt a mentők könnyebb sérülésekkel kórházba szállították.

A teljes cikket ITT olvashatják.

Megvan az első két fertőzött, Magyarországot is elérte a járvány

A hírt Orbán Viktor jelentette be szerdán közösségi oldalán. Az első két fertőzött külföldi, iráni diákok, egyelőre tünetmentesek, de a Szent László Kórházba szállították őket. a két diákkal együtt lakó személyeket, egyikük feleségét, illetve a másik fertőzött barátnőjét szintén elkülönítették a kórház koronavírus-gyanús betegek ellátására fenntartott izolált kórtermében.

Mindkét fertőzött a közelmúltban Iránban járt, ahol az iráni újévet ünnepelték a családjukkal.

Az erről megjelent cikket, illetve Orbán Viktor beszédét ITT láthatják.

A súlyos beteg pannonhalmi diák levegőt remél a gyógyulástól

A betegségével járó kiadások fedezéséhez kért segítséget Facebook-posztban egy szombathelyi fiatal.

A fiú édesanyja mesélte el lapunknak, hogy fia genetikai rendellenességgel küzd. Másfél éve annyira súlyosak lettek a tünetek, hogy el kellett hagynia a bentlakásos pannonhalmi bencés gimnáziumot, magántanuló lett, jelenleg tüdőtranszplantációra vár.

Fotó: kisalföld.hu

Bendegúz három héttel ezelőtt döntött úgy, hogy segítséget kér, és egy Facebook-posztban írt helyzetéről. Nem volt könnyű meghoznia a döntést, hogy nyilvánosság előtt őszintén beszéljen betegségéről és az érzéseiről, de így akart édesanyjának segíteni, aki egyedül neveli két gyermekét, és azért, hogy mindent előteremthessen családjának, párhuzamosan két helyen is dolgozik.

Már az első pár napban rengetegen keresték őket ismerősök és ismeretlenek egyaránt és mindenki azt kérdezte, miben segíthetnének.

Bendegúz teljes történetét ITT olvashatja.

Kritikus állapotban van a vonattal ütköző autó sofőrje Vasvárnál

Csütörtökön Vasvárnál a fénysorompó tilos jelzése ellenére a vasúti átjáróba hajtott egy személyautó, és összeütközött a Szombathelyről Zalaegerszegre közlekedő személyvonattal. A gépkocsi vezetője súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A mentők még az autóban kezdték el stabilizálni az állapotát, majd a tűzoltók segítségével kiemelték az autóból.

Fotó: Szendi Péter

A teljes cikket ITT olvashatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!