Hírek

2006.03.20. 17:39

Továbbterjedt a madárinfluenza Malajziában

Kuala Lumpur (MTI/AP) - Átterjedt Malajzia északi részére a madárinfluenza vírusának emberre is veszélyes H5N1 altípusa - közölték a helyi hatóságok hétfõn.

Mórocz Zsolt

A Penang állambeli Permatang Bagak település egyik baromfitenyésztõ telepén a hatóságok több mint 200 csirke levágását rendelték el, miután a laboratóriumi vizsgálatok megerõsítették, hogy legkevesebb hat háziszárnyas pusztulását okozta a múlt héten a madárinfluenza vírusának H5N1 altípusa - közölte Mustapa Abdul Jalil, az állatorvosi szolgálat vezérigazgatója.
Penang szövetségi államban ez az elsõ megjelenése a rendkívül fertõzõ vírusnak. A szomszédos Perak államból két járványgócot jelentettek a múlt héten: az egyik esetben egy falusi baromfitelep több csirkéjét, a másikban pedig egy ökoturisztikai természetvédelmi parkban vadmadarakat fertõzött meg a járvány vírusa. Malajziában idén elõször a fõváros, Kuala Lumpur körzetében, négy faluban jelentkezett a madárinfluenza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!