Hírek

2006.08.18. 02:28

Tógában járnak Savaria szépei

<b>Szombathely</b> - Vasárnap a Fő tér egész napos avatóműsora részeként 18.15-től rendezik meg az I. Savaria Szépe szépségkirálynő-választást, hagyományteremtő szándékkal.

Mórocz Zsolt

Ez a szépségkirálynő-választás attól lesz sajátos helyi attrakció, hogy a lányoknak meg kell tanulni egy kicsit rómaiul is viselkedni, viselni a tógát, pallát. A hosszú női római vi-selet speciális járásmódot igényel, ezt külön gyakorolják, méghozzá mezítláb. A szépségkirálynő Savaria arcát is jelenti, ez adhat vonzerőt a jövőben rendezendő versenyeknek is. A mostanira eredetileg ötvennégy jelentkező volt, sokan jöttek Vas megyéből, vidékről - tudtuk meg Pintér István szervezőtől. Szakmai zsűri választotta ki a lányok közül azt a tizenhatot, akik az augusztus 20-ai, vasárnapi döntőben szerepelni fognak. A sportházban hétfő óta készülnek az ifjú hölgyek a fellépésre Sulyok Virág táncpedagógus vezetésével, aki korábban megnyerte a Miss Univers Hungary területi döntőjét, és az országoson negyedik lett.

- Naponta reggel kilenctől délután két óráig próbálunk. Nem mindenki rutinos, sőt, a lányok többsége még sohasem csinált ilyet. Az átlagéletkor 20 év, sok diák van közöttük. Kidolgozzuk a színpadképet, tanulják a zenére vonulást, a tógás viselethez a mezítlábas gyaloglást, a fürdőruhás fellépéshez a magas sarkú cipőben való vonulást - mondta a koreográfus. - Nem könnyű, mert ez itt most csapatmunka, de egyedül is ki kell tudni menni, sokan először élik majd át, hogy ott kint magukra lesznek hagyva. A műsorra szokatlanul kevés időt kaptunk, csak egy és negyed órát. Remélem, amikor a versenyek majd nem egy egész napos programsorozatba illeszkednek, hanem önállóvá válnak, több idő áll rendelkezésünkre, és akkor táncos koreográfiával is ki tudunk állni a közönség elé.

A szépségverseny zsűri- jének elnöke dr. Ipkovich György polgármester lesz, tagjai közt ott van Dobó Kata színésznő, dr. Hegedűs Csaba, városunk díszpolgára, Mészáros Tibor erőemelő és olyan vállalkozók, akik díjakat ajánlottak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!