Hírek

2008.08.08. 02:28

A Republic zárja a rockfesztivált

Sitke (kor) - Pokolgép, Kormorán, Lord, Bikini, Republic: nevek az idei választékból, a 22. Sitkei Rockfesztivál kínálatából. Az eseményre augusztus 30-án kerül majd sor a Hercseg-hegyen.

Kozma Gábor

A sitkei kastélyfogadóban tegnap ismertették a programot, kiemelve: a bevételt ezúttal is a kápolna állagmegőrzésére fordítják. A Kápolnáért Kulturális és Sportegyesület elnöke, Kovács Ferenc elmondta, hogy igyekeznek megőrizni a korábbi fesztiválok hangulatát, szellemiségét. Ugyanakkor azt is megemlítette, hogy országos és nemzetközi médianyilvánosságra is törekedtek, de ez nem igazán sikerült. Tárgyaltunk a Duna Televízióval arról, hogy felvegyék a koncertet, ám ezért pénzt kértek. Pénzért viszont sok más jelentkező is akadna, így az egyesület elnöksége levette a napirendről a témát. A bevételből nemcsak a kápolnát óvják, hanem jut a falu egyesületeinek, kulturális és sporttevékenységeinek támogatására is. Morgós István polgármester azt emelte ki, hogy a lakosok készülnek az eseményre, s a 38 egyesületi tagon kívül mások is tesznek, társadalmi munkában, a rendezvény sikeréért. Eddig sem volt botrány, most sem lesz. Abban bízunk, hogy elmarad az eső, s ha így lesz, nagyon sokan jönnek. Balázs Ferenc szervező, rockzenész elmondta, hogy a koncert délután kettőkor indul, helyi amatőr együttesek fellépésével. A főprogramban szerepel a Pokolgép, a Kormorán, a Lord, Keresztes Ildikó, a Bikini és a Republic. Természetesen fellép Balázs Fecó is. Állami támogatás nélkül tartjuk fenn a kápolnát, és ez a történet így is folytatódik , hallottuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!