Hírek

2009.01.30. 03:28

Pénzt akart, nem a rács mögé kerülni

<b>Szombathely </b> - A bíróság tegnap egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte azt a halogyi férfit, aki két nap alatt két szombathelyi bankfiókot akart kirabolni, de mindkétszer elfogták őt.

Angyal László

Dr. Róka György, a Szombathelyi Városi Ügyészség vezetője érdeklődésünkre elmondta: az ügyészség indítványára a Szombathelyi Városi Bíróság tegnap délelőtt előzetes letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki ellen két rendbeli rablás kísérlete miatt indult büntetőeljárás.

Lapunk úgy tudja, hogy a halogyi J. Zoltán - a sajtóhírekkel ellentétben - nem kívánkozik vissza a rács mögé. Az igaz, hogy tavaly tavasszal szabadult hosszabb börtönbüntetéséből, ám a férfi nem azért kísérelte meg a bankfiókokat kirabolni, mert így akart visszakerülni a rács mögé. Egyszerűen csak pénzt szeretett volna szerezni, méghoz-zá minél könnyebb úton. A bankrabló cukorbetegsége sem olyan súlyos, hogy állandó orvosi kezelésre szorulna. Akárhogyan is alakul J. Zoltán további sorsa, a jogászok még polemizálhatnak azon, megvalósult-e a rablás kísérlete, amikor hétfőn délután a férfi a Budapest Bank szombathelyi fiókjában pénzt követelt a pénztárostól. Annyi bizonyos, hogy határozott volt a fellépése, és maga is többször kimondta: ez most bankrablás. Ahhoz pedig kétség sem fér, hogy amikor két nap múlva a másik bankfiókban késsel nyomatékosította kérését, 5 és 10 év közötti börtönnel büntetendő cselekményt követett el. A fenyegetőző férfit végül biztonsági őr tette ártalmatlanná.A rablási kísérlet miatt 5-10 év lehet a börtönbüntetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!