Hírek

2009.01.30. 03:26

Valika szemüveget kapott

<b>Szombathely </b> - Karácsonykor írtunk Rozáliáról, aki nagymamaként egyedül neveli hét unokáját. A család nem élelmiszert, pénzt kért, inkább szemüveget Valikának. Tegnap megkapta.

Bajdó Bettina

Mint azt megírtuk, Rozáliáék nagy szegénységben élnek, egy szoba-konyhában laknak tízen a Körmendi úton. Néha üres gyomorral fekszenek le, a legnagyobb gondot mégis az jelentette, hogy 13 éves Valikának nem volt szemüvege. A lánynak öröklött szembetegsége van, s az ünnepek előtt eltörött a szemüvege, ami nélkül alig lát. Cikkünk megjelenése után többen is felajánlottak új szemüveget a lánynak. Valikával nemrég a MÁV-rendelőben szemésznél jártunk, s kiderült, erős dioptriákra van szüksége ahhoz, hogy rendesen lásson. A szemüveg költségeit pedig egy helyi optikai cég vállalta magára.

Tegnapra elkészült az új szemüveg, s elkísértük a kislányt, amikor először próbálhatta fel. Valika nagyon boldog volt, s elárulta, ha hazaér, az első dolga az lesz, hogy előveszi a tankönyveit, s elolvassa azokat a részeket, amikről lemaradt.

A család - olvasóinknak köszönhetően - ruhát, cipőt, élelmiszert, játékot is kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!