Hírek

2009.02.03. 03:27

Az idén szárnyalni is lehet üdülési csekkel

<b>Szombathely </b> - Tavaly Vasban 39 százalékkal növekedett az üdülésicsekk-juttatás mértéke, míg az elfogadóhelyeken 47 százalékkal volt nagyobb az ebből származó forgalom.

Erős D. Zoltán

2008-ban Vas megyében 30 ezer 632-en jutottak csaknem 720 millió forint értékben munkavállalóként, vagy a szociális pályázatokon üdülési csekkhez, derült ki a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány tegnapi szombathelyi sajtótájékoztatóján. A megyében tavaly a Szombathelyi Erdészeti Zrt., a Linde, a GM Powertrain, az Epcos és a Flextronics volt a legnagyobb üdülésicsekk-vásárló.

A megyében a január elsejei állapot szerint 558 helyen 850 szolgáltatás ellenértékét lehetett üdülési csekkel ki-egyenlíteni. A 2007. évi 1,2 milliárd forinttal szemben az elmúlt évben csaknem 1,9 milliárd forint értékű csekket váltottak be a vasi szolgáltatók. Ebből a sárvári VitalMed és a Park Inn, a bükfürdői Répce és Répce Gold, valamint a Danubius sárvári és bükfürdői szállodája részesült a legnagyobb mértékben.

Tavaly a munkavállalók mellett Vas megyében a szociális pályázatokon 1255-en jutottak 43 millió forint értékű üdülési csekhez. A nyugdíjasok, a megváltozott munkaképességűek, az alacsony jövedelmű, és legalább két gyermeket eltartók, valamint a szakiskolások az idén is pályázhatnak erre a támogatásra.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kampányt indít annak érdekében, hogy minél több munkáltató segítse munkavállalóinak feltöltődését üdülésicsekk-juttatással. Az idén tovább bővülnek a felhasználási lehetőségek. Várhatóan hamarosan mód lesz üdülési csekkel fizetni egyebek mellett 4 és 10 napos autópálya-matricáért, mozijegyért, autó- és kerékpárbérlésért, felnőttképzésért, internet-előfizetésért, sétarepülé- sért, könyvtári szolgáltatásokért. A potenciális elfogadóhelyekkel a tárgyalások folyamatban vannak, s várhatóan februárban lezárulnak. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány képviselőjének reményei szerint márciustól Vas megyében is több helyen igénybe lehet venni az új csekkes szolgáltatásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!