Hírek

2009.02.19. 03:29

Szombathelyi börtön: itt biztos a munkahely

<b>Szombathely </b> - A fegyveres testületek évértékelő értekezleteinek sora a börtönben folytatódott: a büntetés-végrehajtási intézet országos parancsnokát várták a munkamegbeszélésre.

Angyal László

Miután az országos parancsnokságon értékeltük az elmúlt évet, a megyéken a sor: délelőtt Szombathelyen, délután Sopronkőhidán veszek részt az évértékelő értekezleten. A menetrend mindenhol hasonló: számba vesszük, mi teljesült az elmúlt évi terveinkből, ennek függvényében határozzuk meg a 2009-es feladatokat , nyilatkozta lapunknak.

A szombathelyi intézet tevékenységét jellemezve dr. Kökényesi Antal leszögezte: 2008 nagy változást hozott, hiszen PPP konstrukcióban elkészült az új börtön. Nyilvánvalóan rendkívül összetett feladatot jelentett az új intézménybe való átköltözés, a börtön feltöltése elítéltekkel, köztük az ország más részéből érkezettekkel. Emellett komoly szervezőmunka volt az intézet személyi állományának kialakítása.

A parancsnok nem titkolta el, hogy az első évben akadtak az új intézetekre jellemző gyermekbetegségek is, egyúttal kijelentette: ebben az évben kiegyensúlyozott teljesítményt vár el a szombathelyi börtönben dolgozóktól.

A szakmai minimum, a biztonság megőrzése mellett az elítéltek foglalkoztatásának növelését kéri dr. Kökényesi Antal a szombathelyi parancsnoktól.

Korábban nem kis fejtörést okozott az új intézmény létszámának feltöltése, de ez a múlt.

Az emberek felismerték: fontos munkáltató a büntetés-végrehajtás, biztos egzisztenciát nyújt a munkavállalóknak. Bár még vannak üres álláshelyek, de ez nem okoz gondot a szolgálat megszervezésében , hallottuk. Még vannak üres álláshelyek, de ez nem okoz gondot a szolgálat megszervezésében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!