Hírek

2009.04.28. 02:29

Új piacot - repülővel?

Szentgotthárd - Az osztrák fogturizmus ma is jellemző Szentgotthárdon, de már nem a bevásárláshoz, és még nem a termálfürdőhöz kapcsolódik.

Merklin Tímea

- Közel húsz éve praktizálok, a rendszerváltás után kezdtem kiépíteni a vendégkörömet - mondja dr. Dengyel Zoltán. - A fürdőről csak egy-két ember jön. Ez talán akkor változik meg, ha a szálló is működik mellette. Akik most akarnak rendelőt nyitni, szinte kilátástalan a helyzetük. Már így is aránytalanul sok fogorvos van. Ugyanazt a tortát már nem lehet tovább szeletelni. Bejáratottak a régi rendelők az egész régióban. Az emberek nem táblára, nem hirdetésre mennek, hanem ajánlás alapján. Új piacot kéne találni. Ha én most kezdenék, olyan szervező céghez csatlakoznék, amelyik fapados repülős turizmust szervez Angliából, Skandináviából. Ott hozzászoktak az állandó jövés-menéshez, nekik ez nem gond.

- Radikálisan csökkent a munkám az utóbbi években - mondja egy fogtechnikus, aki határ menti városok fogorvosainak dolgozik. Csak Szombathelyen 30 labor van. Győrben 40. Mosonmagyaróváron most zárták be az egyik legnagyobbat. Dolgoznak fogtechnikusok garázsokban, engedélyek, befizetések nélkül, féláron - ezekkel nem lehet versenyezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!