Hírek

2009.05.20. 02:29

Családias hangulat

Celldömölk - Örömünnep a városrész lakóinak a tavaszi napok rendezvénye. A gyerekek produkciói lelkes közönséggé formálták a szülőket, a testvéreket, a nagyszülőket.

Budai Rózsa

Hagyománya, kialakult rendje van az Alsósági Tavaszi Napok eseményeinek. A nyitó ünnepség közönsége betöltötte a sportcsarnok előtti nagy teret. Nem véletlenül, mert a műsort az alsósági gyerekekre építették a rendezők. Szülők, testvérek, nagyszülők várták izgalommal az óvodások, kisiskolások szereplését. Közben köszöntők hangzottak el, díjátadások zajlottak le, mindenki örült a másik család sikeres gyerekének is.

Fehér László polgármester az önkormányzat nevében üdvözölte a városrész lakóit. Elmondta, hogy az iskolafelújítási pályázaton nyert 500 millió forintból 100 milliót az alsósági tagiskola korszerűsítésére fordítanak majd. Január óta az alsósági iskola konyháján készítik a város minden óvodásának ebédjét. Bár ez a megoldás az önkormányzatban nem tetszett mindenkinek, mégis azt jelenti, hogy az alsósági intézmény stabilnak érezheti helyzetét, jövőjét. A turisztikai fejlesztések kedvező hatását is érezni fogják majd a városrész lakói: a Ság hegyre látogatók számát növelik majd a vulkánpark látványosságai. Így teljesedik ki az élhetőbb, lakhatóbb városért hirdetett program.
Horváth Melinda képviselő, az alsósági részönkormányzat vezetője felsorolta a szombati, a vasárnapi rendezvényeket, részvételre buzdított.

A Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár több pályázat hirdetésével már hetekkel korábban megalapozta az alsósági tavaszünnep sikerét. Az óvodások rajzokat készítettek, a legügyesebbeket díjazták.
Első helyezett Balogh Máté, második Hegedűs Hella, harmadik Mester Krisztina. Különdíjasok: Molnár Orsolya, Lónai Laura, Tömböly Eszter, Tóth Ivett.

Az irodalmi pályázat (Kemenesaljához, a Ság hegyhez, a városhoz kapcsolódó élmények versben, prózában való megörökítése volt a megadott téma) nyertesei
az alsósok között: 1. Bakk Kristóf, 2. Németh Márk, 3. Kocsi Sándor (alsósági tagiskola),
a felsősök között 1. Oszkó Dániel (alsósági iskola), 2. Maráczi Nóra (Szent Benedek iskola), 3. Farkas Borbála (alsósági iskola).
A helytörténeti totót tizenegy diák töltötte ki hibátlanul. A jutalmat Kovács Ferenctől, a megyei közgyűlés elnökétől kapta meg Csiszár Cintia, Hérincs Dániel, Tamás Vanessza, Tanai Andrea, Vincze Réka, Mogyorósy Elizabet, Németh Nikolett, Szép Krisztián, Erdélyi Richárd, Orbán Bence és Őry Viola.

A műsort az óvodások kezdték Vándorbot és hátizsák című zenés, mozgásos jelenetükkel. A második osztályosok vasutasszámot tanultak be. A harmadikosok részletet adtak elő a 101 kiskutya musicalváltozatából. A nyolcadikosok saját koreográfiával készültek az eseményre. Felléptek a rockysok, az Energy Dabaston Sporttánc Egyesület tagjai, táncolt a Kemenesalja Néptánccsoport sikeres együttese is.

Szombaton még az eső előtt elkészültek a vacsorával a főzőverseny csapatai. A zsűri ítétele szerint a legjobb gulyáslevest a Sóhajda csapat alkotta, megkapták emlékbe a verseny fődíját, az alsósági fakanalat. Második díjas az Újtelep, harmadik helyezett a Vegyes csapat, különdíjas gulyásfőzőként végzett a Janóka csoport. Mindenki örült a másik család sikeres gyerekének, díjeső hullott ovisokra, iskolásokra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!