Hírek

2009.05.06. 02:25

Jó tanuló, jó sportoló díjat nyert a remek kick-boxos

Szentgotthárd - A Magyar Köztársaság Jó tanuló, jó sportoló címét érdemelte ki a most nyolcadikos Nagy Gergő. Szeptembertől a gimnáziumban folytatja tanulmányait a remek kick-boxos diák.

Balla Emőke

A Szentgotthárdi Oktatási Intézmény (SZOI) Széchenyi Általános Iskola nyolcadikos tanulója Nagy Gergő, akit ideális tanítványnak tartanak nevelői. Intelligens, rendkívül kitartó, szorgalmas diák, így jellemzi Huszár Gábor sportszakmai vezető, aki még hozzáfűzi: szerény, csendes, barátságos, közvetlen, s nem utolsósorban sportszerű. Példaértékű a kapcsolata diáktársaival.

A rábagyarmati legény három és fél évvel ezelőtt - barátainak ötlete nyomán - kezdett el kick-boxozni. Két kategóriában is indul, az úgynevezett semi (itt úgymond félerővel kell küzdeni, s minden találatnál megállítják a viadalt) és light-contact szabályrendszerben (ez könnyű, folyamatos küzdelem, félerővel). A kezet és a lábat is használni lehet, illetve kell természetesen.

Arra a felvetésre, hogy mire tanít a sport, ekként válaszol Gergő: önfegyelemre. Kedvenc tantárgya - magától értetődően - a testnevelés, de kedveli (merthogy jól érti) a matekot s a német nyelvet is (bár ez utóbbiból négyesei is vannak). S ha történetesen nem ért valamit matekból, fizikából vagy kémiából, akkor átszalad a közelben lakó nagymamához, aki nyugdíjas pedagógus. Tegyük hozzá, hogy nagypapája - aki szintén a nyugdíjas éveit tölti - a rábagyarmati iskola igazgatója volt.

Édesanyja a gotthárdi szociális otthonban élelmező, édesapja Körmenden földmérő. Van egy nála két évvel fiatalabb öccse, Barnus, aki a rábagyarmati iskola hatodikosa. Pluto (németjuhász keverék) nevű kutyájukkal inkább Barnus foglalkozik, mivel Gergőnek kevesebb a szabad ideje. Hetente háromszor edz. A Skorpió SE-ben mesterei: Takács Tibor szombathelyi vezetőedző és Hegedűs Zoltán, az egyesület szentgotthárdi szakosztályának trénere. Iskolai testnevelője Hegyi József. Külön futóedzéseket is végez, hétvégenként többnyire versenyeken küzd. Nemrégiben Kufsteinben, az Ausztria Openen - kadett válogatottként - pontgyűjtős versenyen vett részt. Tavaly a kadett II-ben országos első lett light-contact kategóriában, ugyancsak 2008-ban hatodik helyet szerzett a cadett vb-n, Nápolyban. Nem éppen tiszta város; voltunk a tengerparton is... S a sok tészta valahogy nem nyerte el a tetszésemet , emlékezik vissza. Nagyon szeret utazni mind bel-, mind külföldön. Amiként beszél róla: a sportnak köszönheti, hogy sok helyre eljuthat. A belső tűzről - hajtóerőről - ekként mereng: Engem az hajt, hogy mindig első szeretnék lenni. Becsületesen fölkészülök, nem szoktam edzést kihagyni. Még pluszba is beiktatok gyakorlásokat.

Szabadidejében számítógépezik, szeret focizni a barátaival. A gotthárdi gimnáziumban tanul tovább szeptembertől, angol szakon. Nem utolsósorban azért, mert a kick-boxban is az a hivatalos nyelv.

Sikereinek örülnek a környezetében élők is: családtagjai, tanárai, edzői, iskolatársai. A mostani az utolsó évem a kadett II-ben... Majd felnőtt vb-n is szeretnék ott lenni. Huncutul mosolyog: Világbajnok szeretnék lenni! .

Egy kicsit elemelkedve a talajtól, arra invitálom, vajon mi is lenne a három kívánsága? Tengerparti nyaralás, illetve sok szép helyen járni, világot látni! Kedvenc csapatomnak, a Manchaster Unitednek a meccsén lenni. Nagyon szeretném, ha majd olimpiai sportág lenne a kick-box!

S mi lesz civilben, ha nagy lesz? Rendőrnyomozó szeretnék lenni. Szerintem a sport is valamennyire segít ebben. Nagyon kíváncsi vagyok izgalmas ügyekre, és a végükre szeretnék járni.

Egyébként hamarosan világkupa lesz Szegeden. Gergő megjegyzi: Lélekben már készülök rá!

Becsületesen felkészül, nem hagyja ki az edzéseket. Világbajnok szeretne lenni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!