Hírek

2009.05.13. 02:21

Kapcsolatépítő verseny önkéntes tűzoltóknak

Csánig - Harminchét csapat érkezett az elmúlt szombaton a településre, a Sárvár-Celldömölk-Répcelak környéki települések önkéntes tűzoltóinak hagyományos versenyére.

Vas Népe

Az ifjabb és korosabb tűzoltókból álló csapatok a legjobb tudásukat nyújtva küzdöttek, és nagyon komolyan vettek minden feladatot a hét végi versenyen. A kis vasi falu is derekasan felkészült a fogadásukra: kiválóan megszervezett infrastruktúra állt a résztvevők és az érdeklődők rendelkezésére. Több büfé, mobil WC-k, profi hangosítás, valamint jól szervezett regisztráció- és versenymenet tette élvezetessé mindenki számára a napot.

Dénes Károly, a Szent Flórián Megyei Tűzoltószövetség elnöke elmondta: nagyon fontosak ezek a versenyek, nemcsak a tudásszint felmérése szempontjából, hanem az ismeretségek kötése, illetve a baráti, bajtársi kapcsolatok erősítése miatt is. A tűzoltó-társadalomban ugyanis nagyon fontos, hogy jó kapcsolatok legyenek egyes szervezetek között, mert bajban jól kell ismerni a másikat, lényeges tudni, hogy kire és miben lehet számítani. A vezető szintén nagyon fontosnak tartja és kiemelte, hogy ifjúsági, illetve gyermekcsapatok alakuljanak és versenyezzenek minél nagyobb számban. Az utánpótlás - itt is, mint az élet egyéb területein - létfontosságú, és ezek a versenyek a gyerekekben is erősíthetik a tűzoltó-társadalomhoz való tartozás vágyát, kedvet is csinálhatnak az érdeklődő lurkóknak.

A megmérettetésen részt vevő húsz férficsapat közül a bögötiek bizonyultak a legjobbnak, a második a Csénye lett, a harmadik helyen pedig a Hosszúpereszteg együttese végzett.

A hölgyek versenyében a csényeiek diadalmaskodtak, a bögöti gárda a második helyen végzett, a harmadik helyre pedig a Pápoc futott be. Az ifjúsági csapatok versenyét Ikervár nyerte Csénye és Hosszúpereszteg előtt, gyermek kategóriában pedig mindössze két induló volt: közülük a répcelaki együttes volt eredményesebb.

Dénes Károlytól azt is megtudtuk: a férficsapatok közül az első öt, a női és az ifjúsági kategória első három-három helyezettje automatikusan kvalifikálta magát a megyei versenyre, melyet e hónapban Táplánszentkereszten rendeznek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!