Hírek

2009.05.06. 02:28

Kórházmentő gyűjtések indulnak

Celldömölk - A Misszió Egyesület megkezdte a kórházmentő csekkek terjesztését Celldömölkön és a környező 27 településen. Más szervezetek is segélyakciót terveznek. Az üggyel a képviselők is foglalkoztak.

Budai Rózsa

A Misszió Egyesület számlát nyitott, csekket nyomatott és szervezi a lakossági gyűjtést a kórház megsegítésére. Két héttel ezelőtt beszámoltunk arról, hogy április 17-én Cserági Istvánné, a Misszió Egyesület megyei képviseletének vezetője irodalmi délutánnal indította az akciót. A jótékonysági program fő vendége Jókai Anna Kossuth-díjas író volt.

Az akció tervezésekor 200 millió volt a lejárt határidejű számlák összege. Április végére elérte a 218 milliót. A bajba jutott kórház megsegítésére más civil szervezet is gyűjtést fontolgat. A Fidesz celldömölki szervezete is a lakossághoz kívánt fordulni a kórház megmentése érdekében. Az önkormányzat régóta fontolgat hasonló lépést. Lakossági gyűjtésre tett javaslatot februárban Makkos István képvisel, majd márciusban Söptei Józsefné alpolgármester. A terv szerint augusztus 20-án, nagyszabású szórakoztató műsorral (melynek bevétele már a kórház javára menne) indult volna a gyűjtés a kistérségben. Sőt, a sárvári térség egy részén is, hiszen a 27 Celldömölk környéki településen kívül 12 Sárvár környéki község lakossága is a kemenesaljai kórházhoz tartozik. A kórháznak régóta van alapítványa, számlája, amelyen gyűlnek az intézménynek szánt forintok. Erre a számlára került például a városi bál bevétele, 442 ezer forint, mert ezt a bált jótékony céllal, a kórház javára rendezte meg az önkormányzat.

A Misszió Egyesület csekkjeinek terjesztése már megkezdődött. Joggal kérte a testületi ülésen Horváth Melinda képviselő, hogy alakítson ki egységes álláspontot az önkormányzat a lakossági gyűjtésekkel kapcsolatban. Makkos József, Söptei Józsefné is úgy értékelte, hogy zavart fog okozni, ha több gyűjtés zajlik egy időben. A lakosságot elbizonytalanítja, visszatarthatja az adakozástól, ha keverednek az akciók.

Zárt ülésen folytatták le a vitát a képviselők. Eredményre jutottak, felhívást fogadtak el: Celldömölk város önkormányzatának képviselő-testülete elkötelezett a Kemenesaljai Egyesített Kórház megmaradása, biztonságos működése és adósságállományának kezelése mellett. Bízunk abban, hogy Celldömölk város és a kistérség lakossága is támogatja törekvésünket. Felhívással fordulunk a kórházért felelősséget érző minden lakoshoz, hogy erejéhez mérten anyagi hozzájárulásával is segítse az intézmény működését és adósságállománya csökkentését. A gyűjtés részleteit az Új Kemenesaljában teszik közzé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!