Hírek

2009.06.17. 02:28

Gyermeknap Vasváron: derűs forgatag versenyekkel

Vasvár - Az önfeledt vakáció már vasárnap elkezdődött a hegyháti kisvárosban.Több száz apróság mulatott a vasárnap ötödik alkalommal megrendezett gyermek- és ifjúsági napon.

Bajdó Bettina-Vojnovics Viktória

Hőség, bőséges programválaszték, s nyüzsgő gyermeksereg fogadta vasárnap délután a városi fürdő környékére látogatókat. Ahogy érdeklődésből, úgy programokból sem volt hiány. Délután két órakor megkezdődött a forgatag, s egy hatalmas nyüzsgő játszótérré vált a fürdő és környéke. A színpadon fél háromtól fellépők sora váltotta egymást. Az Akvamarin tánccsoport, a győrvári, gersekaráti és vasvári kötélugrók mellett vasvári, győrvári táncosok, s a helyi színjátszók is szórakoztatták a közönséget. A legügyesebb legénykéket kétségkívül a mászófal nyűgözte le, egész délután lelkes tanoncok várták, hogy a magasba kapaszkodhassanak. 

A bátortalanabbak kígyózó sora a légvárat vette célba, apróságok sorai másztak a magasba, hogy hangos, vidám sikolyok közepette huppanjanak a légvár puha aljára. A legkisebbek a körhintát célozták meg, s egy-egy lovacskára, autóra felkapaszkodva tettek néhány kört. A kutyaszépségversenyre négy gazdi érkezett kedvencével, s akinek még mindez nem volt elég, a drogprevenciós, vagy épp modellező bemutatón is részt vehetett. Ezen a délutánon bizonyára sok apróság döntött úgy, hogy ő bizony tűzoltó vagy rendőr lesz: a helyi erők ugyanis kocsikkal vonultak ki a helyszínre, s a bemutatók mellett egy-egy igazi rendőr-, illetve tűzoltóautó kipróbálására is adódott lehetőség. A némi árnyékot nyújtó sátrak alatt egész délután az óvó- és tanítónők vezette kézműves-foglalkozások várták az aprónépet. 

A szombathelyi LOGO-mobil busz sem maradt távol a rendezvénytől, őket minden alkalommal szívesen látják a kisvárosban. A programok sorából nem hiányozhattak a vetélkedők sem: aszfaltrajzversennyel, lufiszobrászattal múlathatták az idejüket a gyerekek. A remek hangulatot csak tovább fokozta, hogy erre az egy napra a helyi fürdő használata ingyenes volt, így a játékban kifáradt aprónép jókorát csobbanhatott a hűsítő habokba. Sejberné Szabó Marianna, az általános iskola igazgatóhelyettese, a rendezvény szervezője elmondta, hogy az előző esztendőkhöz hasonlóan idén is nagy volt az érdeklődés a gyermek- és ifjúsági nap programjai iránt. Az ötéves rendezvény ilyenkor, a vakáció első napjaiban igyekszik jó példát mutatni, hasznos alternatívát kínálni a szabadidő eltöltésére. 

Ezekben a napokban még nem széled szét a vakációzó gyermeksereg, így a tanév zárásaként egy utolsó közös mulatságra ad lehetőséget a rendezvény. Ez alól a tendencia alól csupán a tavalyi gyermeknap volt kivétel, akkor ugyanis az időjárás közbeszólt, s a rendezvényt a hegyháti napok programsorozatának részeként hívták életre. A gyermek- és ifjúsági nap idén is intézmények és civil szervezetek összefogásával valósult meg: a kisváros önkormányzata, a Vas-Vár Örökség Népfőiskola, a Vasvári Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat, a Vas Megyei Közgyűlés és az általános iskola biztosított anyagi támogatást, illetve dolgozott együtt a rendezvény sikeréért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!