Hírek

2009.06.10. 02:26

Túrabot és hátizsák a közösségi életért

Kám - A Jeli Arborétum festői környezetében fekvő község lakói sokat tesznek egészségükért. A MozduljunKám egyesület több esztendeje munkálkodik azon, hogy minél többen ismerjék fel a mozgás örömét, szabadidejüket a természetben töltsék el.

Bajdó Bettina-Vojnovics Viktória

Erre az elmúlt hónapban is számos alternatívát kínált az egyesület: hazai és külföldi tájakon egyaránt barangoltak, közösségi programokat szerveztek.

A hónap első napján harminc helyi lakos csatlakozott a Benke Tibor által szervezett Mindszenty-emléktúrához. A csapat a Jeli Arborétumnál az eredeti távot kissé lerövidítve szegődött a Vasvárról rajtoló mezőny mellé. A jókedvű túrázók a Hegypásztor Kör pincéinek megtekintése után elindultak a hegyháti dombokon keresztül a bíboros szülőfalujába, Csehimindszentre.

A túrák, a mozgás öröme mellett fontos alkalmakkor az ünneplés sem marad ki az egyesület repertoárjából. Anyák napjára a gyerekek ezúttal is zenés, táncos ünnepi műsorral készültek, hogy köszöntsék a nagymamákat és édesanyákat, megköszönjék azt a sok-sok önzetlen törődést és szeretetet, amit tőlük kaptak.

Az ünneplést követően aztán május 9-én újra útra keltek a kámiak: mintegy ötvenfős csapattal barangolták be a Somló hegyet, ahol a kilátó és a romvár megtekintése után a Nagyréten grillezéssel zárták a jó hangulatú napot. Ez remek bemelegítés volt az ausztriai Rax-ra tervezett hegyi túrára, ahol május 23-án a ragyogó időjárás segítette a 75 lelkes hegymászót. A résztvevők a szigorú északi oldalról, egy nehezen járható túraúton érték el az 1644 méteren lévő Ottohaus menedékházat. Ezt, a hetedik közös nagy létszámú túrát követően a hegyi túrákat fáradhatatlanul szervező Bánfalvi János a MozduljunKám egyesület legfiatalabb, mindössze hatesztendős, valamint a rang-idős: 59 esztendős vándorának is apró ajándékkal kedveskedett.

A hónap utolsó szombatján aztán ismét remek hangulatú közösségi program várta az egyesület tagjait: a közelgő gyermeknap alkalmából játékos vetélkedőkkel, palacsintasütéssel, grillezéssel, beszélgetéssel töltötték el az időt a csapat fiatal és felnőtt vándorai. A szervezet tagjaitól megtudtuk: a MozduljunKám, mint a falu egyik mozgató ereje, további programokat tervez a következő hónapokra, s céljuk, hogy rendezvényeiken, túráikon minél többen részt vegyenek, s felismerjék a mozgás, a természet szeretetének fontosságát, a közösségi élet előnyeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!