Hírek

2009.07.22. 02:29

Bögöt: vidám falunap tánccal, zenével

Bögöt - Programokban gazdag falunapot tartottak a településen. A kikapcsolódni vágyók kedvét a rossz idő, az eső és a szél sem tudta elrontani. Mindenki talált kedvére való programot.

Varga Nóra

Koloczné Szalai Ibolya programszervező elmondta, hogy tizenhatodik alkalommal tartottak falunapot a településen. A rossz idő ellenére mintegy 200 ember vett részt a rendezvényen. Gyerekek és felnőttek egyaránt szórakoztak a programokon. Az eső miatt a művelődési házba kellett a kézműves-foglalkozásokat és az előadásokat menekíteni. Szárazkötészet, arcfestés, üvegfestés és papírhajtogatás várta az érdeklődőket. A Werthein Cirkusz, a Rock-And-Dili Show és a Namaste hastánccsoport tagjai adtak műsort. A terem tele volt emberrel, de volt, aki az ablakon kívülről nézte a produkciókat, mert már nem volt bent hely. Finom vadpörkölt, hot dog és palacsinta várta a vendégeket. Az ugrálóvárat a művelődési ház melletti fedett részen állították fel a szervezők. Késő délutánra elállt az eső, így a paintballt és a tűzoltóautót is ki tudták próbálni az érdeklődők. Az esti bál nagyon jó hangulatban telt el, hajnali fél 5-kor lett vége.

A volt iskola épületét a bögöti önkormányzat egy vállalkozónak értékesítette. A befolyt összegből a faluház bővítését valósították meg. A bővített, felújított helyen alakították ki a könyvtárat, az ifjúsági klubot, a konditermet és a tűzoltószertárt, valamint a hozzájuk tartozó szociális helyiségeket. Az épületben működik az orvosi rendelő is. A felújítással egyidejűleg a külső környezet is átalakult. Parkosították az épület környékét, valamint járda és parkolók is készültek. A beruházás mintegy kilencmillió forintba került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!