Hírek

2009.07.22. 02:24

Öt tonna élelmiszert osztottak szét Kemenessömjében

Kemenessömjén - A település önkormányzata ismét sikeresen pályázott a Gyermekétkeztetési Alapítvány EU Élelmiszersegély programjának támogatására. Így idén is több tonna élelmiszert juttatnak el a rászorulókhoz.

Bajdó Bettina-Vojnovics Viktória

- A gazdasági válság az itt élő emberek mindennapjaira is rányomta a bélyegét, elsősorban a gyermekeiket egyedül nevelő anyák és apák kerültek még nehezebb helyzetbe - mondja Sebestyén Sándorné, a polgármesteri hivatal dolgozója. Nehezebb körülmények között élnek azok a családok is, ahol az anya gyesen van, az apa időközben munkanélkülivé vált, vagy költségtakarékossági okok miatt a munkaideje, s ezzel egyidejűleg a munkabére is csökkent. Az idősek, kisnyugdíjasok nagy része pedig már tartalékait kezdi felélni, vagy hónapról hónapra él. Ezért is döntöttünk úgy, hogy idén is benyújtjuk támogatási kérelmünket a Gyermekétkeztetési Alapítvány és a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal közös pályázatára. Támogatási kérelmünk pozitív elbírálásban részestült, így idén két alkalommal összesen száz helyi család kaphat tartós élelmiszert - teszi hozzá.

Az első forduló alkalmával összesen 5 tonna 172 kilogramm élelmiszert osztottak szét a 630 lakosú településen. A minden eddiginél bőségesebb tartósélelmiszer-csomagok többek között lisztet, kristály- és porcukrot, száraztésztát: spagettit és tarhonyát, valamint sajtot tartalmaztak.

- Igyekeztük úgy elosztani a csomagokat, hogy a hátrányos szociális helyzetű gyermekek családjai, a kisnyugdíjasok, valamint a létminimumon, illetve annak közelében élők kaphassanak támogatást - tette hozzá Sebestyén Sándorné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!