Hírek

2009.07.22. 02:22

Szemétégető: fellebbezések csak németül!

Szentgotthárd - Az égetőellenes fellebbezéseket csak németül fogadják el az osztrákok.

Szenkovits Péter

Az elmúlt napokban a bécsi Umweltsenat levélben értesítette azokat a szentgotthárdiakat, akik a Heiligenkreuzba tervezett hulladékégető elleni fellebbezésüket magyar nyel- ven adták be, hogy ellenvetéseiket az osztrák törvények szerint német nyelven kell megfogalmazniuk.

A szentgotthárdi önkormányzat felajánlja, hogy a kifogások német nyelvre fordításában segítséget nyújt.

A polgármesteri hivatal bejáratánál elhelyezett gyűjtőládába július 24-én, pénteken reggel 8 óráig kell elhelyezni a feladó nevével, pontos címével ellátott borítékban a magyar nyelvű fellebbezési indokokat (amelyeket csatoltan Ausztriából visszakaptak), ezeket az önkormányzat lefordíttatja és eljuttatja az Umweltsenathoz. Azok a szentgotthárdiak, akik németül jól tudnak (vagy ismerőseik között van ilyen), a német nyelvű felebbezéseket a le- vél kézhezvételétől számított harminc napon belül küldjék vissza az Umweltsenat címére, tájékoztatta lapunkat tegnap e nagyon fontos fejleményről a Rába-parti város vezetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!