Hírek

2009.08.25. 13:04

Összevert tűzoltó, feszült polgárok: besokalltak néhány roma családtól Mezőkovácsházán

Mezőkovácsháza - Mezőkovácsháza polgármestere keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: feszült a hangulat a városban, mert "2-3 roma család bűnöző életmódot folytat" és fenyegeti a lakosságot.

MTI

Bakos István (független) azt állította: a legutóbbi eset augusztus 17-én éjszaka történt, akkor tűzoltóként dolgozó vejét eszméletlenre verték egy helyi roma család tagjai, a bántalmazás során a férfinak eltört a lába. 

A városvezető - aki hangsúlyozta, hogy nem hozzátartozóként, hanem polgármesterként beszél minderről - közölte, hogy a mintegy 280 főre tehető helyi roma népesség tagjainak többségével semmi gondja nincs a lakosságnak, ám 2-3 család ismeretlen jövedelemből tartja fenn magát és "fenyegeti a lakosságot". Hozzátette: ezek a családok húsz-harminc lovat tartanak úgy, hogy földdel nem rendelkeznek, nagy értékű gépjárművekkel közlekednek, s jár nekik a szociális segély.
   
Albert István, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az említett ügyben súlyos testi sértés miatt folytat eljárást a mezőkovácsházi rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!