Hírek

2009.10.16. 14:28

Elkezdődött az őszi érettségi időszak

Nemzetiségi nyelv és irodalom írásbeli vizsgával vette kezdetét az őszi érettségi. Idén 1100-zal több diák ad számot tudásáról az őszi vizsgaidőszakban, mint tavaly.

Bajdó Bettina

Október 15-én nemzetiségi nyelv és irodalom írásbeli vizsgákkal megkezdődtek az őszi érettségik, több mint 15 ezer diák tesz vizsgát emelt és középszinten. Ez a 11. olyan vizsgaidőszak, amely a kétszintű érettségi vizsga szabályai szerint zajlik. A diákok emelt és középszinten vizsgázhatnak. Az idei őszi vizsgaidőszakban 2371 emelt szintű és 15 854 középszintű vizsgát tesznek a diákok.

Az írásbeli érettségi vizsgák október 30-áig tartanak, az országban 158 intézményben adhatnak számot tudásukról az érettségizők. Ezt követően november 11. és 16. között tartják az emelt szintű szóbeli vizsgákat, majd november 19. és 27. között a középszintű szóbeliket. Idén több mint 15 ezren adhatnak számot tudásukról az őszi érettségin, ez 1100-zal több, mint az előző évben. A diákok összesen 18 225 vizsgát tesznek le, a vizsgák száma 1300-zal magasabb, mint egy évvel ezelőtt.

Az írásbeli érettségi vizsgadolgozatokat november 9-én lehet majd megnézni a kijelölt intézményben. A megyében a vizsgázók angol és német nyelvől, illetve biológiából emelt szinten írt vizsgadolgozataikat a Premontrei Rendi Szent  Norbert Gimnáziumban tekinthetik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!