Hírek

2009.11.04. 03:24

A szakiskolai képzés fortélyai

Nyílt napot rendeztek a III. Béla Szakképző Iskolában és Kollégiumban. Szakemberek beszéltek az informatikáról, a vendéglátásról, a környezetvédelemről, a faiparról, az elektronikáról, a gépészetről.

Szenkovits Péter

Bedics Sándor, az intézmény igazgatója köszöntötte a nyolcadikosokat, szüleiket, az iskola partnereit, a meghívott vendégeket. Tájékoztatást adott az intézmény adottságairól, az elmúlt évek sikereiről, a szakmai struktúráról, a képzési lehetőségekről.

A meghívott cégek képviselői előadásokat tartottak, majd órák látogatására is mód nyílott.

A turizmus húzóágazat, az abban lévő szolgáltatások választói, a vendéglősök, szakácsok, pincérek annak részesei , fejtette ki Budea Ildikó, a GotthArt Wellness Szentgotthárd és környéke a turizmusnak, és ezzel együtt a vendéglátásnak a húzóereje. Harminc éve vagyok a szakmában, ez egy szerelem, amelyet szeretettel, hivatástudattal végez az ember.

Nagy lelkesedéssel beszélt a faiparról Pais-Horváth Péter, a Magyar Kézműves Remek címet nyert Faktúra bútor vállalkozója. Az elektronikáról és a gépészetről Baranyai Szilvia, a GM-Powertrain Magyarország (Szentgotthárd) vezető munkatársa szólt. Doncsecz András települési mérnök - az önkormányzatnál a környezetvédelemmel kapcsolatos ügyekkel foglalkozik - részletekre is kiterjedő tájékoztatást adott a környezetvédelemről.

Szukics József, a szentgotthárdi IXION Kft. ügyvezetője egyebek között kifejtette: Valószínűleg kevés olyan szakember van, akit annyira várnak az ügyfelek, mint az informatikai hálozattelepítőt és üzemeltetőt, vagy más néven: rendszergazdát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!