Hírek

2009.12.31. 16:29

Megújuló kisvárosi területek és parkok

Celldömölk, Kőszeg és Szentgotthárd önkormányzata együttesen 150 millió forintos uniós támogatást nyert el városszépítő fejlesztései megvalósításához.

Erős D. Zoltán

A Nyugat-dunántúli Operatív Program kisléptékű, pontszerű kisvárosi fejlesztések pályázatán a régió három megyéjéből, Vasból, Zalából és Győr-Moson-Sopronból hét település projektje nyert el összesen csaknem 350 millió forintos támogatást. Ennek nyomán összesen mintegy 420 millió forint értékű fejlesztés valósulhat meg.
 
A kedvezményezettek között három vasi kisváros van. A celldömölki önkormányzat projektjében az I. világháborús emlékmű felújítása, az orosz temető áthelyezése, a József Attila utca általános iskolák előtti szakaszának felújítása, tér kialakítása, valamint buszmegállók építése fogalmazódik meg fő feladatként. A projekt összeköltsége több mint
57 millió forint, amelyhez csaknem 50 millió forint forrást kap a város.

Kőszeg is hasonló összegű támogatásra számíthat a Gyöngyös menti szabadidőpark fejlesztéséhez. A város központjában lévő parkban közösségi tereket, pihenőket, sportpályákat, játszótereket alakítanak ki, valamint kiszolgáló épület is létesül. A projekt összköltsége 55 millió forint.

Szentgotthárd ugyancsak 50 millió forintos uniós forrást fordíthat a városközpontban lévő Szabadság tér komplex felújítására. Ez magába foglalja majd az ezen a területen lévő járdák, sétautak, zöldfelületek felújítását, a csapadékvízelvezetés megoldását, s új játszótér is épülhet a ligetben. A tervezett beruházás összköltsége 55 millió forint. A  350 milliós uniós támogatással, hét városban 420 milliónyi fejlesztés valósulhat  meg 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!