Hírek

2010.01.06. 17:05

Dr. Puskás Tivadar csaknem százszor szólalt fel tavaly a parlamentben

Az elmúlt évben a tizenegy vasi országgyűlési képviselő több mint kétszáz alkalommal szólalt fel, s tizenkét órányi hosszúságban hallatta a hangját.

Erős D. Zoltán

Tavaly a magyar parlamentben legtöbbször egy szocialista képviselő,  dr. Avarkeszi Dezső  szólalt fel. Ezek összes időtartama megközelítette a 11 és fél órát. A Fideszben  Babák Mihály  volt a listavezető, aki száz alkalommal kért szót, összesen 4 és fél óra időtartamban.

A KDNP listavezetője  egy vasi képviselő,  dr. Puskás Tivadar,  aki kilencvenhat alkalommal fejtette ki véleményét több mint három órában. Az SZDSZ frakcióból Velkey Gábor  73 alkalommal szólalt fel 6 óra 42 perc hosszúságban.
Az MDF frakcióból  Lengyel Zoltán  szólt a legtöbbször, tizenhétszer, s ez 41 percet vett igénybe. A függetlenek között a korábbi MDF-es rekorder,  Petkó András  került az élre, aki 89 alkalommal kapott szót, s összesen 4 óra 44 percet beszélt.

A tizenegy vasi képviselő tavaly 203 alkalommal szólalt fel, amelyek összes időtartama mintegy 12 órányi volt.
Mind a felszólalások száma, mind pedig azok időtartama tekintetében Vasból a KDNP frakció képviselője, dr. Puskás Tivadar volt a legaktívabb, aki kilencvenhat alkalommal szólalt fel. Frakciótársa Básthy Tamás  kétszer kért szót.  A kettőjük felszólalás ideje összesen 3 óra 25 perc volt.

Az öt fideszes képviselő negyvenkétszer szólt mintegy két órányi időtartamban. A listavezető  Ágh Péter,  akik huszonkétszer emelkedett szólásra, s összesen csaknem egy órányit beszélt. Ennek mintegy felét tette ki V.Németh Zsolt  kilenc felszólalása.  Bebes István  hétszer, míg  dr. Hende Csaba  és  Kovács Ferenc  kétszer-kétszer szólalt fel tavaly az Országgyűlésben.

Az MSZP frakció három vasi tagja huszonegyszer szólalt meg: Szabó Lajos  tizenháromszor,  Rába László  hatszor, míg  dr. Ipkovich György  kétszer. A felszólalások összidőtartama 1 óra 44 perc volt, ám ebből 1 óra 16 percig Szabó Lajos beszélt.

Az SZDSZ frakció egyedüli vasi tagjaként  dr. Hankó Faragó Miklós  éppen annyiszor szólt mint a Fidesz frakció vasi tagjai együtt véve, illetve kétszer annyiszor mint az MSZP vasi képviselői. A negyvenkét felszólalás összidőtartama 4 óra 43 perc időtartamban.

A számokból kitűnik, hogy a vasi hozzászólások kétharmada dr. Puskás Tivada és dr. Hankó Faragó Miklós nevéhez fűződik. Ők ketten összesen mintegy nyolc órányit beszéltek az elmúlt esztendőben a parlamentben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!