Hírek

2010.01.11. 16:28

Fotózkodjon Lendvai Ildikóval: hat politikus közül választhatnak az MSZP-jelöltek

Kedden kezdik fényképezni az MSZP egyéni képviselőjelöltjeit, a fotók a január 15-én induló jelölti kampányhoz készülnek - tudta meg szocialista forrásból az MTI. A jelöltek hat ismert politikus közül választhatják ki, hogy a róluk készült képeken ki szerepeljen mellettük, ha erre igényt tartanak.

MTI

Az MSZP azért indítja ilyen korán az egyéni jelöltek kampányát, hogy a választók már a kopogtatócédula gyűjtésének idejére megismerjék a szocialista politikusokat. Az egyéni jelöltek képei mellett egy külön plakáton Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt is szerepel majd.

Az MTI úgy tudja, a jelöltek kedden hat politikus közül választhatják ki, hogy ki álljon mellettük a képeken, ha erre igényt tartanak: választható Bajnai Gordon miniszterelnök, Lendvai Ildikó pártelnök, Mesterházy Attila, Kovács László uniós biztos, Szili Katalin volt házelnök és Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök.

A képeket a jelöltek tetszés szerint használhatják fel, így a  felvételek felkerülhetnek szórólapokra, honlapokra, vagy bekerülhetnek a helyi újságokba.

 

OLDALTÖRÉS: Lendvai Ildikó és Horváth Csaba is visszaléphet az egyéni jelöltségtől


Lendvai Ildikó és Horváth Csaba is visszaléphet az egyéni jelöltségtől


Lendvai Ildikó és Horváth Csaba is visszaléphet az egyéni jelöltségtől


Lendvai Ildikó és Horváth Csaba is visszaléphet az egyéni jelöltségtől

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke és Horváth Csaba kormánybiztos várhatóan nem indul egyéniben a tavaszi országgyűlési képviselőválasztáson. A fővárosi jelölteket január 21-én Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt mutatja majd be.

Burány Sándor, az MSZP fővárosi elnöke hétfőn az MTI megkeresésére azt mondta: a párt országos választási bizottsága és a budapesti választási bizottság is azt javasolja, hogy a két politikus lépjen vissza az egyéni jelöltségtől.

Indoklásuk szerint az aktuális pártelnök és a főpolgármester-jelölt (aki várhatóan Horváth Csaba lesz) hagyományosan eddig sem indult egyéni választókörzetben, mert kevés idejük marad saját kampányukra.

A fővárosi pártelnök felhívta a figyelmet arra, hogy a 2006-os választáson Lendvai Ildikóra és Horváth Csabára többen szavaztak egyéniben, mint amennyit leadtak helyben a budapesti listára.

Burány Sándor hangsúlyozta: döntés még nem született a javaslatról, a budafoki szervezet szerdán dönt arról, hogy Lendvai Ildikó helyett Szincsák József operaénekest indítja-e. Hozzátette: január 20-án ül össze a II. kerületi szervezet, arról tanácskoznak, Horváth Csaba helyett Donáth László országgyűlési képviselőt indítsák-e.
 
Burány Sándor arra számít, hogy mindkét helyen jóváhagyják a választási bizottságok javaslatát.

A budapesti vezető elmondta: január 21-én hivatalosan is bemutatják jelöltjeiket, a rendezvényen részt vesz Mesterházy Attila. A Népszabadság online kiadása hétfőn úgy értesült: visszalép az egyéni indulástól Lendvai Ildikó és Horváth Csaba fővárosi ügyekért felelős kormánybiztos.
 
Lendvai Ildikó vezeti az MSZP fővárosi listáját, amelyen Horváth Csaba negyedikként szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!