Hírek

2010.01.27. 14:45

Interaktívan tanulhatnak - Digitális táblával gazdagodott a káldi iskola

Interaktív módon vesznek részt az oktatási folyamatban a káldi alapítványi iskolájának tanulói és az óvodások is. Digitális táblát kapott az intézmény.

Simon Erzsébet

- Több pozitív változás is történt a község általános iskolájában azóta, amióta 2008 szeptemberében csatlakozott az intézmény a Suli Harmónia 2007  Gyermekeket Segítő Alapítványhoz  - újságolta örömmel Pörge Judit  tagintézmény vezető. 

- Teljes a szakos ellátottság, német nyelvet óvodás kortól a nyolcadik osztály befejezéséig tanulhatnak a diákjaink, a felső tagozatosok számára bevezettük az angol nyelv oktatását is. A legnagyobb eredményt azonban kétségkívül a számítástechnika-tanítás tárgyi feltételeinek megteremtésében értük el. Vezeték nélküli internetkapcsolat van az iskola mindkét épületében. Tavaly és ez év elején tizennégy új számítógépet és öt monitort kaptunk az alapítványtól. Legújabb büszkeségünk pedig a digitális tábla. -

Pörge  Judit hozzáteszi: az interaktív tábla hozzájárul a diákok ismeretszerzéséhez, széles látókörének kialakításához, a digitális írásbeliség tökéletesítéséhez. Haználatával erősödik a gyerekek játékos képessége és készségfejlesztésre is kiváló. A különféle szoftverek segítségével változatossá és érdekessé tehető a matematika, az irodalom, a nyelvtan, a környezetismeret, a kémia óra.

Nincs gond a gyerekek lelkesedésével sem: játszva, felfedezve, szórakozva, a tanulás közös élményére építve sajátíthatják el a tananyagokat.  Itt nem áll kihasználatlanul a drága felszerelés.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!