Hírek

2010.01.27. 14:19

Térfigyelőket telepítenének a városi bálban összegyűlt pénzből

Közbiztonsági alapítványt hozna létre a kemenesaljai kistérség. Celldömölkön térfigyelő rendszer is lesz.

Nagy Ildikó

Immár hagyomány, hogy a városi bál bevételét jótékony célokra fordítják Celldömölkön. Az elmúlt években a fürdő, a mentőállomás és a kórház számlájára került a farsangi adomány. A kemenesaljai kisváros képviselői az idén úgy döntöttek, hogy egy térfigyelő rendszer kiépítésére ajánlják fel a bál bevételét. A városi bált múlt szombaton tartották, és bár még nem tudni pontosan, hogy a költségek kifizetése után mennyi pénz marad, Fehér László polgármester becslése szerint 300 ezer forint körüli összeggel támogathatják a városi térfigyelő rendszer kiépítését.

Nem a bálon született az ötlet, de a fehérabroszos asztalok mellett is szó esett arról az alapítványról, amelyet a kistérség hívna életre. A 28 települést magában foglaló kemenesaljai kistérség már régóta tervezi egy közbiztonsági alapítvány létrehozását.

Sőt, kiderült, hogy a kistérséghez tartozó települések polgármesterei mellett vállalkozók is szívesen támogatnák az alapítványt. Fehér László, a társulási tanács elnöke szerint elképzelhető, hogy a kistérségi társulás következő ülésen már létre is hozzák az alapítványt, és megválasztják a kuratóriumi tagokat. Az alapítvány működését a rendőrkapitányság tanácskozási joggal felruházott képviselői is figyelemmel kísérnék.

Az alapítvány az elképzelések szerint technikai eszközök vásárlásával segítené a rendőrség munkáját, és a közbiztonság javításán munkálkodó  rendőröket  jutalmazná.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!