Hírek

2010.02.22. 14:05

Sakkverseny Őriszentpéteren

Ismét sakkversenyt rendeztek Őriszentpéteren a szellemi sport iránt érdeklődőknek.

Fekete Lászlóné

Kempelen Farkas, mikor megalkotta a világ első sakkgépét, nem gondolhatta milyen fejlődés veszi kezdetét.

Ügyes trükk volt, hogy egy törpét bújtatott a gépébe, aki mozgatta a bábukat. Ez az ügyes - Török -  még Napoleonnal is játszott. Sajnos 1856-ban egy philadelphiai múzeumban a gép a tűz martaléka lett.

A mai internetes világban felüdülés, ha felnőtt és gyermek a logikai sportok királyát, a sakkot választja szórakozásnak. Az Őriszentpéterért Egyesület a művelődési házzal közösen február 21-én második alkalommal rendezett sakkversenyt. A kiírás szerint Őriszentpéteren élők, dolgozók és tanulók vehettek részt, de néhány vendég is kapott játéklehetőséget. Összesen tizennégyen mérték össze tudásukat vasárnap délelőtt.

A felnőttek versenyében Horváth László szalafői, és Kulcsár Antal nagyrákosi vendég vitte el az első két helyezést. Harmadik helyen, a legjobb őriszentpéteri Tolvaj Csaba végzett.

Örvendetes, hogy hétfőn esténként a felnőttek edzést tartanak maguknak.

Az általános iskolások - akik felnőttekkel is játszottak - jó játékkal az alábbi eredményt hozták: 1. Kovács Ádám (7. osztályos), 2. Cseh László (5. osztályos), 3. Kovács Dávid (5. osztályos).

Felkészítőjük Kovács János, aki heti egy délután foglalkozik a sakk iránt érdeklődő gyerekekkel.

Remélhetőleg jövő évben is megrendezésre kerül a sakkverseny. Kerámia díjakat a művelődési ház, a fiatalok díjait az Őriszentpéterért Egyesület ajánlotta fel, valamint egy kis vendéglátásról is gondoskodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!