Hírek

2010.03.08. 13:19

Ingatlanok sokaságát kínálják eladásra Kőszegen

A kőszegi önkormányzati képviselők elfogadták az idei évi vagyonkoncepciót. Sok és sokféle ingatlant kínálnak eladásra Kőszegen. Remélik, a tavalyi ingatlanpiaci pangást jó év követi az idén.

Némethy Mária

Tavaly nagy pangás volt az ingatlanpiacon, nem csak Kőszegen, hanem az egész országban is. Az idén talán jobb lesz a helyzet. Ebben bízva fogadta el legutóbbi ülésén a város képviselő-testülete az idei évi vagyonkoncepciót.
 
Rengeteg és sokféle ingatlan vár vevőre idén Kőszegen. Gyümölcsös, gyep, gazdasági épület és udvar, beépítetlen terület, erdő, sőt garázs is. Konkrétabban: például irodák az Árpád téren és a Chernel utcában, üzletek a Fő téren és a Liszt Ferenc, valamint a Rajnis utcákban. Mind a város központjában találhatóak.
 
Bőséges a kínálat eladó lakásokból is például a Várkörön, a Hunyadi, a  Rákóczi, a Munkácsy, a Kálvária utcákban, de még az ország egyik legszebb terén, a Jurisics téren is. Lajstromba vették az el nem idegeníthető lakásokat, helyiségeket, garázsokat, telkeket, földrészleteket is.

Amit tudni érdemes az érdeklődőknek: a lakások bérlőinek elővásárlási joguk van, s ha egy összegben fizetnek, akkor jelentős kedvezményt is kapnak az ingatlan árából, ugyanakkor részletfizetésre is lehetőséget is felajánl számukra az önkormányzat.

A korábbi évek gyakorlatához képest jelentős változás Kőszegen most az is, hogy a  városi képviselők  vagy a bizottsági ülésen, vagy a testületi ülésen  minden esetben tudni akarják, ki mennyiért jut egy-egy önkormányzati ingatlanhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!