Hírek

2010.03.19. 08:04

Jubilál a Castrum Gemini Énekegyüttes Ikerváron

"A barátság minél régebbi, annál édesebb." Cicero gondolatát választotta mottójául a megalakulásának 10. évfordulóját ünneplő Castrum Gemini Énekegyüttes korábbi nevén Ikervári Dalkör.

Pásti József

Egyfajta hiánypótlásként alakult meg 2000-ben az Ikervári Dalkör. Elődje a 25 éves múltra visszatekintő Ikervári Női Kar a település meghatározó közössége volt, ám Szép István karnagy visszavonulása után a csoport is bejelentette megszűnését.

Néhány lelkes volt kórustaggal, közösségi életre szomjazó új alapítókkal egy kísérletező kedvű vokális zenét művelő közösség jött létre.

Pernecker Csilla gimnáziumi tanár, karnagy művészeti vezetésével nem csupán a település, és a megye zenei életétében (Savaria Múzeum, Vasi Falumúzeum - Szent-György napi vásár, stb.) vettek részt, hanem több alkalommal budapesti fesztiválokon is (Kincsem Fesztivál, Budapesti Kodály Népzenei Találkozó) eredményesen szerepeltek.  

A repertoár széles: vasi népdal, többszólamú műdal, egyházi ének egyaránt megtalálható benne. Szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt jubileumi rendezvényükre, amely március 20-án 16:30 órakor kezdődik az ikervári művelődési házban. A műsorban közreműködik a Káldi Asszonykórus Vörös Krisztina vezetésével, a Rába(p)ART Társulat, valamint László Andrea és Pásti Laura.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!