Hírek

2010.04.28. 11:33

Búzaszentelés és keresztszentelés Káldon

A száz éve állított szép Mária keresztet a közelmúltban sikerült felújíttatni. A kereszt szentelésére került sor vasárnap, április 25-én.

Dominekné Bándoli Bernadett

A káldi Kőhídnál van egy százéves kereszt. 1910-ben állították a káldi hívek Isten dicsőségére és Illa István emlékére, aki a községben 50 évig volt kántortanító. Kiváló pedagógusa volt a káldi katolikus iskolának az 1800-as években.

Tavaly ellopták a százéves emlékmű értékes kovácsoltvas kerítését és maga a szobor is megrongálódott. Most a Káldi Egyházközség a Rózsafüzér Társulat támogatásával felújítatta a százéves keresztet és új kerítést csináltatott.

Ezt áldotta és szentelte meg Nagy Gábor plébános úr vasárnap. A kereszthez a hívek szép számban elzarándokoltak. - Ez a kereszt nagy idők tanúja, ez köszönti a Sárvár felől Káldra érkezőket és ez köszön el tőlük. De köszönti az átutazókat is, érték, amit óvni kell! -

A kezdeményezésen felbuzdulva a káldi önkormányzat a falu központjában álló, a világháború hőseinek emléket állító Hősök szobrát is szeretné felújíttatni egyrészt saját forrásból, másrészt közadakozásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!