Hírek

2010.05.24. 14:58

Hálózattá szerveződve az egyenlő tanulási esélyért, módszerért

A hálózatos együttműködés, az információnyújtás a célja annak az európai uniós projektnek, melyről pénteken tartottak fórumot a megyeházán a közoktatási dolgozóknak.

Farkas Eszter

A Hálózatos együttműködés a minőségi közoktatásért a nyugat-dunántúli régióban pályázat célja az intézmények hálózati típusú, regionális, térségi szintű együttműködésének kialakítása, fejlesztése, valamint fejlesztési szolgáltatások nyújtása a régióban. Erről tartott fórumot a Nyugat-dunántúli Regionális Hálózatkoordinációs Központ pénteken a Vas Megyei Közgyűlés hivatalában az intézmények vezetőinek, fenntartóinak, pedagógusainak. A célok megvalósítására  512 millió 80 ezer forintos európai uniós forrás áll rendelkezésre 2011 júliusáig.

A rendezvényt Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg. Majd a projekt menedzsere, Tóth Edit mutatta be a hálózatkoordinációs központot.

- A Nyugat-dunántúli Regionális Hálózatkoordinációs Központhoz Győr-Moson-Sopron, Zala és Vas megye tartozik, s mintegy 1300 óvodát, általános és középiskolát érint. Célunk az oktatási intézmények hálózatba szervezése, szakmai támogatása és ingyenes szolgáltatások, információk nyújtása. Az oktatási intézmények a koordinációs központ közreműködésével közzétehetik jó gyakorlataikat, illetve referencia-központtá válhatnak. A hálózat segítségével a korszerű ismereteket nyújtó oktatási eszközök, módszerek még több iskolába eljutnak, és a gyerekek azonos színvonalú oktatásban részesülhetnek. A program iránt egyre nagyobb az érdeklődés, ám Vas megye még nem túl aktív a többi megyéhez képest  - mondta el a projektmenedzser, Tóth Edit.

Azok az óvodák, iskolák lehetnek referenciaintézmények, amelyek legalább két kidolgozott és már két éve használt jó gyakorlattal rendelkeznek. Ezektől a referenciaintézményektől lehet eltanulni a módszereket, és a befektetett munkából az intézmények profitálhatnak is.

Június 20-áig lehet pályázni jó gyakorlatokkal a Educatio honlapján, majd a dokumentumokat a szervezet formai és szakmai szempontok szerint elemzi. A honlapon a jó gyakorlatok nyilvánossá válnak, és a feltöltés után referenciaintézmény előminősítésre lehet pályázni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!