Hírek

2010.05.20. 11:26

Ladik: A csepregi általános iskola az országos médiavetélkedő döntőjében

A Dr. Csepregi Horváth János KIKI Általános Iskolájának csapata képviseli megyénket pénteken és szombaton Szolnokon, a Ladik médiavetélkedő országos döntőjében.

Tersztyánszky Krisztina

A magyarországi lapkiadók ebben a tanévben már hatodszor hirdették meg általános iskolás csapatok részére a Ladik médiavetélkedőt. Lapcsoportunk, a  Pannon Lapok Társasága 2006-ban csatlakozott a kezdeményezéshez. Az induló évben szombathelyi csapat diadalmaskodott az országos döntőben, tavaly pedig az ugyancsak lapcsoportunkat képviselő zalai versenyzők hozták el a 250 ezer forintos fődíjat.

Az áprilisi megyei döntőn egy sárvári, egy csepregi, egy gyöngyösfalui, egy ikervári csapat és a szombathelyi Reguly iskola versenyzői mérték össze tudásukat. Az izgalmas versenyben a tavalyihoz hasonlóan idén is a csepregieknek jutott az első díj, így ők képviselhetik megyénket pénteken és szombaton a szolnoki országos döntőben. A csapatban azonban senki sincs a tavalyi  versenyzők közül  kivéve felkészítő tanárukat, aki ebben a tanévben is Hetyésy Katalin.

Az öttagú csapat hetek óta lázasan készül az országos megmérettetésre. Tanulmányozták a korábbi évek feladattípusait, ismerkedtek a sajtóműfajokkal, a lapkiadás struktúrájával. A döntőre két előzetes feladattal is készülni kellett. Az egyik egy három perces bemutatkozó műsor. A csepregiek az idén mozgalmas produkciót visznek, melyben a zene, a tánc és a drámajáték is helyet kap. A műsorhoz illeszkedik az előzetesen elkészített plakát is.

Kóbor Dominik, Horváth Cintia, Horváth Henrietta, Rabi Nóra és Tompa Ádám tehát pénteken ladikba száll. Kívánjuk, hogy még jobbak legyenek, mint a tavalyi  csapat!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!