Hírek

2010.06.16. 11:53

A Régió versmondója megtisztelő címet nyerték az ikervári nyugdíjasok

Az Ikervári ÁMK Batthyány Lajos Művelődési Házban három generáció foglalkozik rendszeresen színjátszással, versmondással. Köztük vannak a nyugdíjas klub tagjai is.

Pásti József

Győrben rendezték meg a nyugdíjas vers - és prózamondók regionális vetélkedőjét. Az ikervári Markó Jánosné és Kupi János a megyei elődöntőből kerültek a győri középdöntőbe. Mindketten az ikervári nyugdíjas klub Senior Színpadának aktív tagjai. 

 - A Senior Színpad több alkalommal Budapesten a Nyugdíjas Klubok Országos Ki Mit Tud? - ján  is sikerrel szerepelt - kezdi az előzmények felsorolását Markó Jánosné, a klub örökmozgó Erzsije. - A környező településekre falunapokra, idősek napjára is hívnak bennünket. Sőt , az ikervári iskola 5. osztályában Gabi tanárnő kérésére is előadtam a csalimesét. Itt derült ki, hogy például a „tökösverebet” a mai gyerekek egyáltalán nem ismerik - veszi át a szót a 85 éves Kupi János.

Az ikerváriak produkciói Győrben nagy tetszést arattak. Markó Jánosné Ikervár eredetmondáját adta elő, míg Kupi János valódi csemegével - nagyszüleitől örökölt - csalimesével rukkolt elő. Az egymásnak ellentmondó, népi furfangra épülő mondatfűzérek és az eredetmonda olyannyira elnyerte a szakmai zsűri tetszését, hogy az ikervári nyugdíjas előadókat a szolnoki országos döntőbe juttatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!