Hírek

2010.06.14. 11:28

Foglalkoztratási paktumot írtak alá

Kőszeg, Bük és Csepreg közös kezdeményezésére megalakult a Kőszeg kistérség és a Felső-Répcementi Kistérség foglalkoztatási paktuma.

Némethy Mária

Ez egy nyitott, önkéntes szerveződés, amely a két kistérség gazdasági szereplői közti rendszeres információcserével, fórumok, képzések megvalósításával, pilotprojektek kidolgozásával szolgálja a helyi identitás megerősödését, a foglalkoztatás bővülésén keresztül segíti a térség gazdaságának fejlődését. Célja a helyi foglalkoztatási kezdeményezések ösztönzése, összehangolása, és egy jól működő hálózat kiépítése.
 
Mindezek érdekében foglalkoztatási, vállalkozási, képzési programsorozatot indítanak. Ennek első lépéseként az építőipart és a termelő iparágakat érintő rendezvényt ma tartják 17 órától Kőszegen, az Ipartestület Jurisics téren lévő székházában. Először Szőnye József, a VOSZ Vas Megyei Szervezetének elnöke  az összefogás erejéről  és szükségességéről tart előadást, majd Elek Antal (REGIONET) külső szakértő a térségi partnerség tapasztalatairól, Fucinné Dorner Anikó (Nyugat-Dunántúli Regionális Munkaügyi Központ kirendeltségvezető) a térség foglalkoztatottsági helyzetéről beszél. 

A folytatásban a turizmus, idegenforgalom, kereskedelem, szolgáltatás, majd a mezőgazdaság, borászat szereplőinek összehozása szerepel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!